Ce se întâmplă când te expui la temperaturi caniculare. Specialiștii trag un mare semnal de alarmă, ai grijă!

Ce se întâmplă când te expui la temperaturi caniculare. Specialiștii trag un mare semnal de alarmă, ai grijă!
Anunțul specialiștilor. De ce nu este bine să te expui la temperaturi ridicate

În cazul în care ai observat că există multe schimbări cu privire la starea ta în zilele caniculare, află că specialiștii au găsit răspunsul pe care îl aștepta toată lumea cu privire la acest mister. Atenție, a fost tras un semnal de alarmă!

Ce se întâmplă cu oamenii în zilele caniculare. Misterul a fost spulberat

Comportamentul oamenilor se poate schimba în funcție de anotimp. Așadar, nu doar că vara aduce o oboseala la care sunt supuse majoritatea persoanelor, dar există și mari riscuri atunci când vine vorba de violență și nervozitate.

Specialiștii au realizat un studiu, ce a fost, ulterior, publical la Biroul Național de Cercetări economice, timp ce 6 ani în 36 de unități penitenciare aflate în Mississippi. Condițiile în care stăteau deținuții erau dure, mediul fiind unul plin de umiditate, lovit de căldură, fără posibilitatea de a avea aer condiționat.

Autorii Anita Mukherjee și Nicholas J. Sanders, de la Universitatea Cornell, au stabilit că în zilele caniculare, oamenii erau atrași spre tendințe violente. Mai exact, exista o creștere de 20% a acțiunilor respective, dar și o creștere de 18% a probabilității întâmplării unei interacțiuni de acest gen.

Specialiștii au tras un semnal de alarmă. Ce s-a descoperit este îngrijorător

Nu este singurul studiu ce a dezvăluit că oamenii adoptă un comportament bizar și violent în zilele călduroase. Potrivit publicației The Independent, specialiștii au analizat datele privind criminalitatea și temperatura din Los Angeles, stabilindu-se că există o creștere alarmantă a interacțiunilor violente.

Studiul publicat în Journal of Public Economics arată că multe infracțiuni au legătură cu violența domestică. Rata infracționalității poate să crească și cu 10% în Los Angeles în timp ce temperaturile sunt mai ridicate, așa că specialiștii au făcut un anunț crunt.

„Ratele generale ale criminalității sunt cu 1,72% și 1,90% mai mari atunci când temperatura maximă zilnică depășește 75 și, respectiv, 90 de grade Fahrenheit.”, este specificat în studiul respectiv.

De ce nu este bine ca oamenii să fie expuși la temperaturi ridicate. Explicațiile specialiștilor

De asemenea, se pare că persoanele ce sunt expuse la temperaturi ridicate se pot confrunta cu dureri de cap, atacuri de cord, epuizare, ba chiar efectele pot să ducă și la deces. Dr. Frank McAndrew, profesor de psihologie, a explicat că zilele caniculare ne pot îmbolnăvi.

Mai mult, profesorul de psihologie a susținut că este un lucru uman ca persoanele să răspundă într-un mod negativ la căldură. Se pare că temperamentul oamenilor este violent în momentul în care zilele caniculare sunt greu de suportat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI