La ce temperatură trebuie setat aerul condiționat vara. Greșeala pe care e bine să o eviți

La ce temperatură trebuie setat aerul condiționat vara. Greșeala pe care e bine să o eviți
Greșeala pe care o fac toți românii cu aerul condiționat

Aerul condiționat devine cel mai bun prieten în momentul în care căldura este greu de suportat. În timp ce românii se refugiază în case pentru a nu se lupta cu temperaturile ridicate de afară, mulți fac o greșeală imensă.

Folosești aerul condiționat în locuință? Iată ce greșeală majoră faci

Toată lumea speră ca aerul condiționat să facă adevărate minuni pentru ca în locuință să fie un mediu răcoros, dar puțini știu că se pot confrunta cu adevărate probleme dacă acesta nu este setat la o temperatură potrivită în fiecare zi în care canicula ne pune bețe în roate.

Pe lângă faptul că aparatele de aer condiționat trebuie să fie verificate și curățate anual, ele trebuie să fie folosite într-un mod responsabil pentru a te feri de provocările aduse de temperaturile setate fără a ține cont de reguli.

Aparatul de aer condiționat trebuie să fie curățat periodic pentru a îndepăra bacteriile și mucegaiurile ce se pot forma pe componentele interne. De asemenea, acesta nu trebuie să fie setat la temperaturi mult prea joase pentru a cauza simptome asemănătoare răcelilor.

Cum te ferești de probleme. La ce temperatură trebuie setat aerul condiționat

Umiditatea din interior este redusă în cazul în care sunt setate temperaturi mai mici, așa că se produce uscarea membranelor din nas și gât. Cu acestea fiind spuse, aerul condiționat poate provoca simptome similare unei răceli dacă nu este folosit așa cum trebuie.

Aparatul de aer condiționat nu trebuie să fie setat sub 25 de grade Celsius, dar nici la o temperatură cu peste 6 grade Celsius sub cea din exterior, potrivit Ziarul Financiar. Totuși, în zilele caniculare, diferența poate să crească, dar nu peste 10 grade Celsius.

Motivul? Este important să eviți șocul termin în momentul în care există o trecere bruscă de la un mediu răcoros la unul mult prea cald. Reprezentanții furnizorului Daikin din România recomandă să ne protejăm sănătatea pe timp de caniculă, chiar dacă temperaturile ridicate ne dau bătăi de cap. 

Ce recomandă experții. Cum trebuie folosit, de fapt, aerul condiționat

În timp ce aerul condiționat nu poate să cauzeze răceli, în cazul în care este folosit într-un mod necorespunzător, pot să existe simptome ce se aseamănă cu o alergie, așa că este important ca temperaturile alese să fie unele potrivite.

„Deşi folosirea unui aparat de aer condiţionat nu poate cauza răceala, aceasta fiind contractată doar ca urmare a prezenţei unui virus, un aparat de aer condiţionat utilizat sau întreţinut în mod necorespunzător poate cauza simptome similare unei răceli sau chiar alergii.”, au explicat reprezentanții companiei Daikin.