Ce se întâmplă acum la granița României. Ungaria a făcut deja anunțul

Ungaria, încă o măsură umilitoare pentru români. Se întâmplă acum, la granița României

Ungaria regândește măsurile de călătorie cu țările vecine unde numărul de cazuri de coronavirus este în creștere, a anunţat joi Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, potrivit Reuters şi MTI.

Ungaria înăsprește regulile de circulație cu statele vecine unde numărul de cazuri de coronavirus este în creștere

Autoritățile din Ungaria urmează să se întâlnească joi pentru a lua o decizie asupra măsurilor de călătorie care se impun pentru protejarea cetățenilor ungari în fața infecției de coronavirus. Șeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban a menţionat ca țări luate în vizor de noile măsuri Serbia, Croaţia, Slovenia, Slovacia şi Austria, unde numărul cazurilor de COVID-19 a sporit în ultimele două săptămâni.

Pe de altă parte, Gergely Gulyas a precizat că ”nu poate fi exclusă” introducerea unor restricţii mai dure referitoare la epidemia de COVID-19. El a spus că numărul cazurilor este în scădere în Ungaria, dar a adăugat că ”nu acelaşi lucru” se întâmplă în ţările vecine.

Ungaria înăsprește regulile de circulație cu statele vecine unde numărul de cazuri de coronavirus este în creștere
Ungaria înăsprește regulile de circulație cu statele vecine unde numărul de cazuri de coronavirus este în creștere

Numărul cazurilor de coronavirus, în creștere și în România

„Frontierele sunt deschise şi oamenii pot călători, dar a sta acasă este mai sigur”, a afirmat Gulyas. El a susţinut că focare minore ale infecţiei care s-au înregistrat recent în Ungaria au fost asociate, în fiecare caz, cu persoane ce reveneau din străinătate. „Obiectivul este de a menţine actuala tendinţă bună”, a mai spus oficialitatea ungară.

Autoritățile din Ungaria nu au luat în calcul încă să aplice aceste noi reguli de călătorie și pentru România, unde numărul cazurilor noi de infectări cu coronavirus a explodat în ultimele zile. Miercuri au fost înregistrate 550 de cazuri de coronavirus, însă recordul a fost bătut azi, 9 iulie, când au fost confirmați alți 614 pacienți purtători ai temutului virus. Cele două cifre sunt cele mai mari înregistrate în România, de la izbucnirea pandemiei de COVID-19.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI