Ce se întâmplă acum, de fapt, cu artiștii României. Alexandru Arșinel rupe tăcerea

Artiștii României stau în casă

Ordonanța Militară dată, pe 25 martie, de Guvernul României, care consemnează la domiciliu toată populația și care le dă voie persoanelor de peste 65 de ani să iasă doar între 11 și 13 nu i-a exceptat nici pe artiști. Actori, interpreți de muzică populară, toți au fost nevoiți să-și anuleze spectacolele și să se conformeze.  Alexandru Arșinel, Elena Merișoreanu, Benone Sinulescu și Laura Lavric se numără printre persoanele publice care au transmis un mesaj clar fanilor lor.

Mesajul optimist, transmis de Alexandru Arșinel: “O să fie bine!”

La 80 de ani, Alexandru Arșinel ascultă mesajul autorităților și rămâne acasă. Actorul e convins că totul va fi bine.

„Nu este deloc bine ce se întâmplă. Si deloc ușor. Să ne rugăm pentru cadrele medicale. Atât vreau să le spun fanilor mei și tuturor cetățenilor României: haideți să trăim! Și pentru asta, haideți să ne ascundem în casă câteva săptămâni pentru a trece peste hopul acesta! O să fie bine”, ne-a mărturisit actorul.

Cu o operație recentă la genunchi, Elena Merișoreanu ar fi fost oricum consemnată la non-activitate fizică
Cu o operație recentă la genunchi, Elena Merișoreanu ar fi fost oricum consemnată la non-activitate fizică

Elena Merișoreanu: “Mă odihnesc şi lucrez la un album”

Elena Merișoreanu e proaspăt operată și e obligată de medici să nu facă activitate fizică, astfel că nici dac-ar vrea n-ar putea. Are 72 de ani, o energie debordantă și un optimism contagios. Cântăreața vrea să înceapă să lucreze la un nou album.

“Urmăresc și eu la televizor ce se întâmplă și nu este bine deloc. Stau în casă, trebuie să mă protejez. Eu, de 55 de ani, nu am avut o săptămână liberă. Mă odihnesc şi lucrez la un album. Fac combinaţii de melodii, o parte dintre acestea le-am mai dat la formaţia Cleante să le orchestreze.

Am timp suficient să lucrez, am şi inspiraţie. Nu mă plictisesc deloc. Îi sfătuiesc pe toți fanii mei și toți oamenii să stea în casă”, îndeamnă interpreta.

„Să ne rugăm pentru cadrele medicale”

Benone Sinulescu, retras într-un colțișor de rai

Pentru Benone Sinulescu (82 de ani), regulamentul impus de Guvern e ordin. S-a retras în casă, alături de soția sa.

“Sunt bine, sunt acasă cu soția mea, în colțișorul nostru de rai. Respectăm și noi regulile ca toată lumea. Nu trebuie să fim superficiali cu ceea ce se întâmplă și trebuie să respectăm cu strictețe toate măsurile. Nu prea mergem nici la magazin, avem tot ceea ce ne trebuie acasă, mâncăm sănătos, direct din livadă”, spune acesta.

“În aceste momente grele , avem mare nevoie de ajutor de la Dumnezeu. Atât noi, cât și medicii. Nu rămâneți indiferenți, trebuie să sărim toți în ajutorul celor nevoiași. Este o zicală: ajută și vei fi ajutat. Respectați regulile impuse ca să ieșim din această situație dificilă.

Trebuie să rămânem uniți ca popor. Din dulcea Bucovină cu cele mai calde Urări de bine ! Doamne, fii alături de noi, că numai Tu poți face minuni! Slavă Ție!”, transmite aceasta.

Laura Lavric, îndemn la stat în casă
Laura Lavric, îndemn la stat în casă

Laura Lavric: “Să ne auzim cu bine, Doamne Ajută!”

Laura Lavric (73 ani) stă, de asemenea, în casă. Interpreta de muzică populară îi îndeamnă, prin puterea exemplului personal, pe toți ceilalți să asculte mesajul autorităților.

„Ca orice alt cetățean responsabil, stau acasă, cu familia. Cei trecuți de o anumită vârstă sunt cei care trebuie să respecte cu strictețe regulile impuse, pentru că noi suntem cei mai expuși. Trebuie să scăpăm de criza asta și fiecare putem contribui câte puțin. Să ne auzim cu bine, Doamne Ajută!”, spune îndrăgita interpretă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI