Ce se întâmplă acum cu românii întorși din străinătate. Anunțul făcut de Nelu Tătaru

Ce se întâmplă acum cu românii întorși din străinătate. Anunțul făcut de Nelu Tătaru. Sursa foto: newmoney.ro

Persoanele care intră în România din alte țări nu vor mai fi puse în carantină instituționalizată. Persoanele care se întroc din străinătate în țară vor fi puși în izolare la domiciliu. Dacă încalcă regulile izolării vor fi trimiși în carantină instituționalizată și cu obligația plății acesteia.

Ce se întâmplă acum cu românii întorși din străinătate. Anunțul făcut de Nelu Tătaru

Mulți români s-au întrebat ce se întâmplă cu cei se întroc din străinătate odată cu intrarea în starea de alertă. Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a făcut noi precizări importante în ceea ce privește acest subiect de interes.

Astfel, ministrul sănătății a declarat că persoanele care se întorc din străinătate în această perioadă intră în autoizolare. În cazul în care sunt prinse că încalcă carantinarea la domiciliu, atunci aceste persoane vor fi puse în carantină instituționalizată. De asemenea, Nelu Tătaru a adăugat că în acest caz persoanele respective vor fi obligate să-și plătească singure hrana și cazarea.

Îmbulzeala din Vămi s-ar putea lăsa cu noi cazuri de infectare cu coronavirus
Îmbulzeala din Vămi s-ar putea lăsa cu noi cazuri de infectare cu coronavirus. Sursa foto: aradon.ro

Românii care se întorc din străinătate, pușți în izolare la domiciliu

Toți cei care intră în țară merg acum în autoizolare la domiciliu. Nu mai există acea carantină, este doar pentru cei care nu vor să stea cu familiile sau pentru cei care pleacă din autoizolare și atunci sunt în carantină instituționalizată, dar își plătesc carantina și hrana”, a declarat Nelu Tătaru la un post tv.

În plus, Nelu Tătaru a dezvăluit că la nivel local, autoritățile din fiecare județ îi vor verifica de mai multe ori pe zi pe românii întorși din străinătate și care au fost trimiși în izolare la domiciliu. Dacă românii respectă regulile impuse, atunci pericolul nu va exista, a subliniat ministrul.

Îmbulzeala din Vămi, un real pericol de răspândire a coronavirusului

Despre imaginile apărute în presă cu îmbulzeala care s-a creat la Vama Nădlac în această perioadă, Nelu Tătaru a spus că lipsa distanțării a creat și condițiile unei posibile transmiteri a coronavirusului.

Să nu uităm că acești concetățeni ai noștri veneau din fostele zone roșii. Actualmente, toate sunt la fel, pe o curbă descendentă, și toată lumea intră în izolare, dar până la acea izolare, toți cei veniți din toate aceste foste zone roșii au fost acolo. La fel ca și în țară, sper ca efectele pe care le vedem în zilele următoare să nu fie așa de mari”, a continuat ministrul Sănătății.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI