19 mai 2020 | 06:28

Nelu Tătaru, vestea așteptată de toți românii. Pe ce dată s-ar putea deschide terasele și plajele

Sănătate
Nelu Tătaru, vestea așteptată de toți românii. Pe ce dată s-ar putea deschide terasele și plajele
Câți români au fost testați, de fapt, de COVID-19. Nelu Tătaru a dat cărțile pe față

Ministrul Sănătății a vorbit luni seară despre posibilitatea deschiderii teraselor și restaurantelor în sezonul estival. Data preconizată de Nelu Tătaru i-ar putea bucura mulți dintre cetățeni.

Relaxarea se începe în grupuri mici de oameni

Nelu Tătaru a vorbit la Digi24 despre relaxarea instituită în grupuri mici de oameni, acolo unde se poate acționa rapid pentru soluționarea prolemei și unde se poate avea un control asupra oamenilor care vin și pleacă. Acesta consideră că deschiderea unor spații cu aglomerări umane de mare impact, precum terase, stadioane sau săli de concerte, reprezintă un risc epidemiologic foarte mare.

Facem relaxare unde avem mici aglomerări populaționale – sportul individual, îngrijiri persoanale, stomatologia – acolo unde putem ajunge și limita accesul unei persoane, putem controla acele persoane care vin.

Se întâmplă ceva, se închide acea unitate, se dezinfectează, se vede unde s-a greșit, dar a deschide terase, locuri unde ai aglomerări umane, a deschide stadioane, manifestări în aer liber, concerte, este un pas intermediar spre acest lucru”, a declarat ministrul Tătaru, la Digi 24.

Când s-ar putea deschide restaurantele și plajele

Nelu Tătaru a dezvăluit că perioada următoare va fi atent monitorizată, iar în urma rezultatelor testelor epidemiologice se vor lua măsuri de relaxare, sau dimpotrivă vor fi instituite noi restricții similare celor din perioada stării de urgență. Ministrul Sănătății a mai declarat faptul că în acest moment se stabilesc protocoale pentru relaxarea de după 1 iunie, iar ulterior se va decide dacă se vor deschide și restaurantele și plajele, începând cu 15 iunie.

Dacă vedem că aceste măsuri de relaxare au avut efectul scontat, putem veni și cu celelalte măsuri de relaxare. Sunt în discuție și avem protocoale pentru fiecare măsură pe care am dat-o. Pregătim protocoale pentru măsurile de relaxare pe care le bănuim după 1 iunie.

Și la nivel de terase, poate, dacă lucrurile merg bine în aceste 14-15 zile, la 1 iunie putem deschide terasele, la 15 iunie putem deschide restaurantele sau putem deschide plajele”, a spus acesta.

Ministrul Sănătății face apel la responsabilitatea cetățenilor

Nelu Tătaru explică necesitatea păstrării unor reguli de bază pentru prevenirea transmiterii infecției cu COVID-19. În funcție de responsabilitatea cetățenilor și de creșterea sau scăderea numărului de îmbolnăviri, autoritățile vor lua cele mai potrivite decizii.

Dacă rămânem măcar cu ceva după aceste două luni și vom păstra aceste reguli, eu sunt sigur că și la 1 iunie vom avea relaxări și vom avea terasele deschise, că la 15 iunie vom începe un sejur sau un sezon turistic cum îl aveam și altădată, în anumite limite pe care le vom păstra și atunci… Este o vară de încercare”, a mai spus Nelu Tătaru.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Ministrul Muncii a anunțat datele exacte la care vor fi virate pensiile pe luna mai
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
ILEGAL în România! N-ai voie să deții aceste ANIMALE acasă
Capital.ro
Weekendul de Florii, în București. Străzi Deschise, concerte, târguri, expoziții în perioada 26 - 28 aprilie 2024
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
BANII de PENSIE sunt GATA! Marcel Boloș a CONFIRMAT OFICIAL
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro