Ce se ascunde în ”Gura iadului” din Yemen. Misterul a fost spulberat în 2021

Ce se ascunde în ”Gura iadului” din Yemen. Misterul a fost spulberat în 2021
Gura iadului din Yemen sursă foto livescience.com

Mulți s-au întrebat ce stă ascuns într-un loc neobișnuit din Yemen. Misterul care s-a adunat în jurul unei gropi numită Gura iadului a fost spulberat după ce specialiștii s-au decis să coboare în adâncime. Ce au descoperit acolo a uluit pe toată lumea.

Ce a fost găsit în Gura iadului din Yemen

Poveștile de groază sunt la ordinea zilei atunci când vine vorba despre Gura iadului din Yemen. O gaură naturală uriașă se găsește la 1.300 de kilometri de capitala Sanna, în apropiere de granița cu Omanul.

Puțul Barhout, numit și Gura iadului, are o adâncime estimată între 100 și 250 de metri și o lățime de 30 de metri.

Localnicii au născut tot felul de superstiții, iar mirosul care iese din adâncuri parcă te face să îți dorești să o iei la fugă. De multe ori, cei din Yemen au spus că groapa ar fi, de fapt, un lăcaș pentru demoni, iar orice obiect se află pe lângă Gura iadului dispare imediat.

Nu mulți au vrut să se aventureze în adâncuri, mai ales pentru că nu se observă nimic de la suprafață, distingându-se doar păsările care intră și ies din groapa naturală. Astfel, nu de puține ori s-a zvonit că duhurile rele s-au adunat în gaură și că aceasta ar putea să reprezinte o amenințare pentru oameni.

Ce povești spun localnicii. Par rupte din filmele de groază

Totuși, exploratorii din Oman au vrut să descopere misterul gropii care ar fi, potrivit localnicilor, o poartă către lumea de dincolo. Aceștia au mers în mijlocul deșertului, în provincia al-Mahra, pentru a desluși secretele din Fântâna Barhout, despre care se zice că are o vechime de milioane de ani.

Între timp, localnicii cred că această groapă ar aduce blesteme asupra țării greu încercate în ultimii ani. Totuși, echipa de exploratori nu a găsit vreo poartă către lume de dincolo, ci cascade, șerpi și animale moarte. Cercetarea în zonă a răspuns la foarte multe întrebări adresate de-a lungul timpului.

Explicația experților. Cum s-a format Gura Iadului

Gura Iadului i-a speriat pe foarte mulți oameni, iar, până acum, nimeni nu a coborât așa de adânc pentru a observa ce zace în întuneric. Gaura din Yemen a născut foarte multe povești, așa că cercetătorii au vrut să explice speculațiile bizare, dar și să afle de unde vine mirosul neplăcut din zonă.

De asemenea, Chris Fogwill, profesor la Universitatea Keele, a mărturisit că această gaură din Yemen ar putea să fie cauzată de mișcarea sărurilor geologice sau de eroziunea calcarului, iar marginile sale sugerează că nu s-a format de curând, potrivit livescience.com.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI