Un lăcaș de cult din inima Bărăganului, vechi de peste 170 de ani, este unul dintre cele mai cunoscute din zonă. Există mai multe legende legate de această biserică. În una dintre ele se vorbește despre un masacru petrecut aici în timpul celui De-al Doilea Război Mondial.
Se spune că mai mulți soldați nemți au fost uciși aici de către inamicii ruși. Din această cauză, oamenii din sat au ocolit biserica. Legenda spune că militarii nemți au fost uciși chiar în biserică, în fața sătenilor. Povestea îngrozitoare i-a ținut departe pe credincioși. Doar temerarii au curajul să calce pragul bisericii. Vânătorii de fantome sunt și ei prezenți periodic pentru a vizita ruinele.
În prezent, clădirea este abandonată. Reabilitarea ei nu a fost posibilă din cauza fondurilor, dar și a pânzei freatice și a nivelului tot mai ridicat al râului Ialomița, apa ajungând la temelia bisericii. Lăcașul de cult se află pe malul drept al râului Ialomița.
Dar acesta nu este singurul motiv pentru care biserica a fost abandonată. Locuitorii se tem că lăcașul de cult ar fi blestemat. Soldații nemți au fost uciși de inamicii ruși în timp ce încercau să se adăpostească în biserică. Deși s-au rugat să fie cruțați, au fost uciși în cele din urmă.
Pentru că nu au fost salvați, soldații germani ar fi blestemat biserica. Se spune că sufletele lor bântuie clădirea și în ziua de azi. Acest mit a atras atenția vânătorilor de fantome. De asemenea, există zvonuri cum că anumiți oameni ar practica ritualuri satanice. Astfel, sătenii au renunțat complet să vină la această biserică și au decis să construiască alta.
După încetarea oficierii serviciilor religioase în vechea biserică, s-a simțit nevoie unui nou lăcaș de cult. Astfel, cu ajutorul preotului Lungu Gheorghe Felician, s-a început construirea unei noi biserici din lemn. Sfințirea locului a avut loc pe 25 august 2002 și a fost făcută de către Prea Sfințitul Părinte Damaschin.
Acest proiect a fost pus în aplicare de către enoriașii satului, împreună cu Consiliul Parohial și preotul paroh. Astfel, în urma numeroaselor demersuri, s-a reușit începerea lucrărilor la nouă biserică și finalizarea acestora. Un mare sprijin financiar a venit din partea lui Ion Iordănescu, Nedelcu Viorel, enoriași și alți binefăcători.
Pe 21 decembrie 2021, biserica a fost sfințită de părintele Draghici Dumitru. În momentul de față, biserica, monument istoric, se află într-o stare de precolaps. Lăcașul de cult nu are uși, geamuri, iar acoperișul și pereții stau să cadă. Șansele ca acest obiectiv să fie restaurat sunt mici, mai ales pentru că sunt necesare investiții importante pentru salvarea clădirii.