Ce scrie presa străină despre Ianis Hagi, după victoria Rangers. Golul său a făcut înconjurul planetei

Ce scrie presa străină despre Ianis Hagi, după victoria Rangers. Golul său a făcut înconjurul planetei
Ce scrie presa străină despre Ianis Hagi, după victoria Rangers. Golul său a făcut înconjurul planetei

Numele lui Ianis Hagi este pe buzele tuturor, după victoria Rangers. Ce scrie presa internațională despre jucătorul român?

Golul lui Ianis Hagi a făcut înconjurul lumii

Ianis Hagi a scris istorie în timpul meciului Rangers contra St. Johnstone, care a avut loc miercuri seara. Evoluția jucătorului român a fost decisivă. Sportivul a marcat singurul gol al meciului, iar șutul său a făcut senzație. După victoria binemeritată, numele jucătorului român a ajuns în presa internațională, care a avut numai cuvinte de laudă la adresa jucătorului.

“Rangers avea nevoie de inspirație, iar românul a demarat printre fundași și a găsit cu experiență colțul, jos. Acum poate pretinde că e omul necesar în astfel de meciuri strânse. Hagi a produs un șut crucial asemănător în triumful cu Hibernians, de Boxing Day. Într-o seară în care echipa nu a strălucit, atacantul de 22 de ani și-a demonstrat valoarea”, au scris cei de la Daily Record despre jucătorul român.

Fotbalistul a marcat unicul gol al meciului, în minutul 52, iar portarul din echipa adversă, Zander Clark nu a avut cum să intervină pentru a apăra poarta de mingea lui Hagi trimisă direct în plasă.

Ianis Hagi a fost schimbat în minutul 81 cu Glen Kamara, dar prestația sportivului făcea deja înconjurul lumii, iar numele său era deja pe buzele a numeroși microbiști care au urmărit meciul cu sufletul al gură. Pe conturile de Twitter, mii de fani înfocați ai echipei scoțiene îi aduceau elogii jucătorului român care le-a adus victoria.

Ce a scris presa internațională despre Ianis Hagi

Jurnaliștii de la BBC l-au numit pe Ianis Hagi omul partidei. Aceștia scriau că efectiv a făcut magie în partida disputată.

”Momentul său de magie a fost o scânteie strălucitoare și a adus victoria într-un meci altfel discret”, a scris publicația citată. ”Rangers a reușit să se desprindă prin momentul său de strălucire. A venit timpul lui”, au adăugat cei de la BBC.

Și publicația Glasgow Live a titrat, făcând referire la prestația jucătorului român.

”Execuția de senzație a lui Ianis Hagi îi aduce pe cei de pe Ibrox mai aproape de titlu”, scriau aceștia.

Fotbalistul român a primit cea mai mare notă și din partea The Scottish Sun. Ianis Hagi a fost notat cu 8.

”În minutul 52, Hagi a ieșit la rampă. A intrat în interior, din partea dreaptă, și-a ridicat privirea, apoi a tras cu piciorul stâng, din afara careului. Nu s-a îndoit de forța sa în această fază”, a remarcat sursa citată.

Antrenorul secund al lui Rangers, Gary McAllister a avut, de asemenea, numai cuvinte de laudă la adresa internaționalului român.

”Îmi place curajul din jocul său. Îi place să se implice, să șuteze, să paseze”, a declarat acesta.

Echipa la care joacă Ianis Hagi, Rangers mai are nevoie de șase victorii pentru a lua titlul în campionatul Școției. Momentan, sunt 23 de puncte între formația jucătorului român și Celtic, care este principala rivală.

Ianis Hagi s-a născut pe 22 octombrie 1998 în Istanbul, Turcia, în perioada în care tatăl său Gheorghe juca la Galatasaray. La vârsta de zece ani Ianis a fost înscris la Academia de Fotbal Gheorghe Hagi. El și-a făcut debutul în Liga I la FC Viitorul Constanța, pe 5 decembrie 2014, la vârsta de doar 16 ani, când a intrat la schimb în ultimul minut al jocului.

În prezent este unul dintre cei mai buni internaționali români, calcând pe urmele tatălui său Gheorghe Hagi, supranumit „Regele”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI