Ce scrie pe crucea lui Valentin Uritescu. Familia i-a respectat ultima dorință la înmormântare FOTO EXCLUSIV

Ce scrie pe crucea lui Valentin Uritescu. Familia i-a respectat ultima dorință la înmormântare FOTO EXCLUSIV
Ce scrie pe crucea lui Valentin Uritescu.

După cum declara Bogdan Uritescu, fiul lui Valentin Uritescu, în exclusivitate pentru Playtech.ro, înmormântarea marelui actor a avut loc la Cimitirul Sfântul Gheorghe (Cimitirul Parohial 2 sau Pantelimon 2), luni, 20 iunie, azi, în jurul orelor 12:00. Familia i-a respectat artistului ultima dorință la înmormântare!…

Valentin Uritescu a fost înmormântat azi

Valentin Uritescu, cel care a întruchipat zeci de personaje în teatru și film, recompensat de-a lungul carierei de peste cinci decenii cu distincții precum Ordinul Meritul Cultural în grad de Ofiţer, cu premii ale Asociaţiei Cineaştilor din România și ale Uniunii Cineaştilor din România, precum și cu premiul Gopo pentru întreaga activitate, a fost condus astăzi pe ultimul drum.

Regretatul actor s-a stins din viață la vârsta de 81 de ani, vineri, 18 iunie. Actorul fusese internat într-un spital privat, încă de la mijlocul lunii mai. În acel centru specializat, artistul primea ajutor pentru boala grea de care suferea, și anume, Sindromul Extrapiramidal, o afecțiune asemănătoare bolii Parkinson. Valentin Uritescu se lupta cu această boală degenerativă încă de la vârsta de 33 de ani, iar la vârsta de 70 de ani a decis să se retragă de pe scenă.

Însă deși nu a mai jucat pe scenă, marele actor a mai reușit să își îndeplinească un vis: să-și termine cartea autobiografică, în paginile căreia și-a așternut întreaga poveste a vieții.

În anul 2014, Valentin Uritescu spunea că tot ce ar mai vrea este să mai trăiască un an pentru a-și putea lansa volumul, dorință care avea să i se îndeplinească.

Au urmat apoi alte două cărți „Să ai grijă de cel bun din tine” (2013), o carte de amintiri dedicată tatălui său, dar și volumul „Bântuit de vieţilor altora”, cu memorii publicate la Editura Ars Docendi.

Familia actorului i-a respectat ultima dorință

Familia actorului i-a respectat ultima dorință la înmormântare, și anume, aceea de a nu fi îngropat în cavou, ci direct coșciugul să fie în pământ, după modelul părinților și bunicilor săi.

În plus, conform informațiilor obținute în exclusivitate de Playtech.ro, familia actorului a ales ca Valentin Uritescu să fie îngropat în Cimitirul Parohial 2 sau Pantelimon 2, întrucât, în comuna sa natală, Vinerea, județul Alba, nu mai trăiește nimeni dintre rude.

De asemenea, familia locuiește în zonă și astfel va putea ajunge mai ușor la mormântul lui. În plus, actorul și-a petrecut ultimii ani din viață la centrul de îngrijire Sf. Sava din Pantelimon. Trupul neînsuflețit al lui Valentin Uritescu a fost depus aseară la Biserica cimitirului, iar la căpătâiul său au stat soția și câteva rude.

Ce scrie pe crucea lui Valentin Uritescu

Locul unde marele actor își doarme somnul de veci este acoperit cu coroane de flori. Una dintre coroane poartă un mesaj emoționant din partea soției sale: „Drum lin”. Pe crucea actorului, una simplă, din lemn, este menționat numele complet al acestuia: Uritescu Valentin Nicolae. Vezi imaginile în galeria foto a articolului!