Ce șanse are Alexandru Ciucu să îi ia copiii Alinei Sorescu, de fapt. Un avocat explică singurele posibilități

Ce șanse are Alexandru Ciucu să îi ia copiii Alinei Sorescu, de fapt. Un avocat explică singurele posibilități
Ce sanse are Alexandru Ciucu sa ii ia copiii Alinei Sorescu, de fapt. Un avocat explica singurele posibilitati

Apar noi ipoteze în cazul divorțului Alinei Sorescu de soțul ei. Avocatul Adrian Cuculis a explicat care sunt șansele ca Alexandru Ciucu să obțină custodia copiilor.

Avocații au spus care sunt condițiile pentru ca Alexandru Ciucă să aibă custodia copiilor după divorțul de Alina Sorescu

Vestea divorțului dintre Alina Sorescu și partenerul său de viață a căzut ca un trăsnet pentru fanii cântăreței. Separarea celor doi nu este destul de uțoară având în vedere că designerul cunoscut a cerut judecătorilor custodia totală a celor două fete pe care le are alături de cântăreață. Mai mult decât atât, acesta cere și o ordonanță președențială cu privire la orarul de vizită a micuțelor.

Acesta cere instanței ca până la finalizarea procesului de divorț cei doi copii pe care îi are împreună cu vedeta, să rămână cu el.

„Să pornim de la premisa că nu scrie nicăieri că tatăl nu poate să câștige custodia dacă ne judecăm aici în România. Părinții au drepturi egale și condițiile în care se găsesc, necesitatea și dorința de a divorța, fac posibilă situația pentru ca tu ca tată să iei copii sau tu ca mamă să rămâi cu minorii respectivi.

Vom da câteva exemple concrete, pornind de la ideea că, dacă minorii sunt în perioada de alăptare sau sunt în perioada în care au cea mai mare nevoie de mama lor, spre exemplu nu au scăpat încă de scutece și tot felul de activități pe care mamele le gestionează mult mai bine decât tații, atunci bineînțeles că tatăl nu poate să rămână cu minorul. Nu poate tatăl să rămână cu minorul nici în condițiile în care mama îi poate asigura o dezvoltare intelectuală, emoțională și o situație materială mult mai bună decât tatăl.”, a declarat avocatul pentru Wowbiz.

Avocatul atrage atenția că există anumite cazuri excepționale în care instanța decide clar faptul că minorii vor rămâne alături de tatăl lor.

”În schimb, părinții, atunci când divorțează, nu înseamnă că își pierd drepturile părintești, ci din contră ele rămân absolut identice. Copiii vor pleca de regulă la părintele cu care s-au acomodat mai bine, facem precizarea și că minorii peste 10 ani sunt audiați în instanță, iar dacă au sub 10 ani, rămână la latitudinea părților dacă solicită acest lucru.

Tatăl poate să plece liber cu copilul în condițiile în care mama este o persoană iresponsabilă, o persoană care nu își permite să aibă grijă de copil”, a mai spus el pentru sursa citată.