Mugur Isărescu are un salariu colosal. Câte mii de lei încasează lunar, în timp ce românii mor de foame

Mugur Isărescu are un salariu colosal. Câte mii de lei încasează lunar, în timp ce românii mor de foame
Mugur Isarescu are un salariu colosal

Cetățenii români au rămas blocați atunci când au aflat ce salariu colosal are guvernatorul Băncii Naționale a României Mugur Isărescu. Câte mii de lei încasează lunar, în timp ce românii mor de foame. Cu cât sunt remunerați angajații BNR.

Ce salariu uriaș are senatorul Mugur Isărescu

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu a ajuns în centrul atenției publice după ce s-a aflat salariul uriaș pe care acesta îl câștigă, lună de lună. Salariile angajaților de la conducerea Băncii Naționale a României ajung la cifre cu foarte multe zerouri, peste media pe care o încasează directorii altor instituții publice de stat. De exemplu, Mugur Isărescu are un venit lunar de 64.000 de lei, compus din salariul net de 44.559 de lei, la care se adauga 19.291 de lei, indemnizatia de membru al Consiliului de Administrație.

Nici Florin Georgescu nu stă prea rău la capitolul financiar. Prim-viceguvernatorul are salariu cu tot atât de multe zerouri, mai exact 61.000 de lei. Politicianului îi intră lunar, în cont, un salariu de 42.000 de lei și, binențeles, indemnizația de membru în Consiliul de Administrație în valoare de 19.000 de lei.

Următorii pe lista celor mai bine plătiți salariați din BNR sunt viceguvernatorii Leonardo Badea si Eugen Nicolaescu. Potrivit grilei de salarizare publicată pe site-ul institutiei BNR, aceștia sunt remunerați cu sume de 38.192 de lei fiecare, la care se adaugă indemnizațiile de membru al Consiliului de Administrație de 19.000 de lei.

Cum și câți bani câștigă salariații BNR

Salariile angajaților Băncii Naționale a României stârnesc valuri de reacție în rândul cetățenilor români. Chiar dacă membrii Consiliului de Administrație nu beneficiaza de bonusuri de performanță, sumele care le intră lunar în conturile bancare sunt uriașe, față de media încasată de alți bugetari.

Potrivit celor de la Ziarul Financiar, salariații BNR primesc, la terminarea contractului individual de muncă, o indemnizație de pensionare egală cu 12 salarii. Suma respectivă se calculează la nivelul ultimului salariu primit, iar condiția principală este ca salariatul să fi lucrat, fără întrerupere, cel puțin șase ani în cadrul Băncii Naționale a României.

In plus fata de salariul lunar, se acorda anual si alte venituri:

  • indemnizație de vacanță – 100% din salariul net lunar;
  • alte drepturi bănești de maximum 1,6 salarii nete lunare;
  • o sumă din fondul de participare a salariatilor la profit, în funcție de cuantumul fondului constituit

Cum se acordă indemnizația de pensionare pentru salariații care au lucrat în cadrul BNR o perioadă mai mică de șase ani, fără întrerupere, anterior indeplinirii conditiilor de încetare a contractului individual de munca:

  • 5 ani – 10 salarii;
  • 4 ani – 8 salarii;
  • 3 ani – 6 salarii.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI