01 oct. 2023 | 21:47

Ce salariu câștigă un IT-ist în România. Orașele unde se dau salarii fabuloase

Diverse
Ce salariu câștigă un IT-ist în România. Orașele unde se dau salarii fabuloase
Ce salariu câștigă un IT-ist în România. Orașele unde se dau salarii fabuloase

Ce salariu câștigă un IT-ist în România. Află ce venituri au persoanele care lucrează în domeniul informaticii. Vorbim despre sume extrem de mari încă de la începutul carierei. De ce caută tinerii acest job tot mai mult și ce sume ajunge să câștige un profesionist al acestui domeniu.

Ce salariu câștigă un IT-ist în România. Cea mai iubită meserie

Tinerii își doresc tot mai mult să aleagă o meserie potrivită, care să le aducă venituri impresionante. În ultimii ani, românii au aceleași orientări când vine vorba despre alegerea unui loc de muncă: IT.

Dacă înainte nu era atât celebră în România, meseria de IT-ist este una dintre cele mai râvnite în acest moment. Meseriile clasice au fost date uitării, pentru că toată lumea urmărește acum avantajul financiar.

Când vorbi despre informatică, acest domeniu înseamnă, automat, bani mulți. În acest momentul, un oraș important de la noi din țară oferă cele mai multe șanse la un job bine plătit: Iași. Se laudă cu o facultate bună, cu dascăli bine pregătiți, de unde ies adevărați specialiști.

,,Meseria de informatician tinde chiar ea să devină una clasică, deoarece foarte mulţi tineri îşi doresc să urmeze această cale, să activeze în domeniul IT. Tinerii sunt atraşi de acest domeniu, nu este muncă fizică dar este foarte grea, poate fi foarte obositoare.

Facultatea de Informatică este una dificilă, dar studenţii din Iaşi ies bine pregătiţi de pe băncile şcolii. Există în firme studenţi care se angajează chiar din primul an de facultate, deoarece vin cu un bagaj mare de cunoştinţe chiar din perioada liceului”, a precizat Andrei Dascălu, team leader în cadrul unei companii de IT din Iaşi.

Salarii impresionante în IT

Când discutăm despre remunerații, este evident că acestea pot fi extrem de atractive, depășind adesea așteptările multora. De exemplu, în cazul unui tânăr profesionist la început de carieră, care lucrează pentru o companie din Iași, există posibilitatea să câștige un salariu chiar și de 5.000 de lei.

Citește și: Lovitură pentru angajații din România. Cu ce condiție se vor elibera tichetele de masă începând din 2024

Dacă un tânăr este bine pregătit, a adunat multe cunoștințe în școală și este dornic să învețe mai multe și să se perfecționeze are șanse mari să se aleagă cu un salariu frumos. În timp, acesta poate ajunge chiar și la 20.000 de lei, în funcție de evoluția fiecăruia.

,,Salariul contează foarte mult. În acest domeniu, contractele sunt foarte bine puse la punct. Un tânăr angajat, începător, dar care are cunoştinţe suficiente şi doreşte să evolueze, câştigă în jur de 5.000 de lei. Periodic, în funcţie de performanţe, salariul creşte.

Există, în firmele din Iaşi, angajaţi care au salarii de aproximativ 20.000 de lei. Cu toate acestea, IT-iştii sunt obişnuiţi să migreze, să plece foarte des dintr-o companie în alta, când primesc o ofertă mai bună”, a adăugat Andrei Dascălu.

Cu toate că salariile din industria IT din Iași pot fi atractive, ele nu se situează în fruntea clasamentului în România. De exemplu, în Cluj sau București, un începător poate câștiga un salariu mediu net de peste 6.000 de lei lunar.

După dobândirea a doi ani de experiență, remunerația poate depăși 8.000 de lei, în timp ce inginerii IT cu o vastă experiență pot ajunge la salarii lunare nete de peste 25.000 de lei, fără a avea funcții de conducere.

Majoritatea, însă, pleacă imediat ce primesc o ofertă mai bună. Din acest motiv, IT-iștii nu au locuri de muncă stabile și trec prin multe companii de-a lungul timpului.

Idei de meserii bine plătite

Avocații sunt plătiți bine pentru cunoștințele lor legale și abilitățile de rezolvare a problemelor. Cu toate că drumul către a deveni avocat implică o educație lungă și evaluări riguroase, recompensele financiare sunt pe măsură.

CEO-urile conduc organizații întregi și sunt responsabili pentru luarea deciziilor strategice cheie. Prin urmare, nu este surprinzător că acești lideri sunt remunerați cu sume impresionante. Cu toate acestea, poziția de CEO vine cu o presiune și o responsabilitate considerabile.

Citește și: Cele mai căutate joburi din România până în iunie 2023. Ce oferte sunt pe piața muncii și ce salarii primesc românii

Industria petrolului și gazului oferă oportunități financiare remarcabile pentru inginerii specializați în extracție și producție. Cu cererea globală în continuă creștere pentru resurse energetice, acești profesioniști sunt bine plătiți pentru expertiza lor.

Cu cererea în continuă creștere pentru aplicații și software, inginerii software sunt în topul celor mai căutați profesioniști din industria tehnologiei. Salariile acestora sunt atractive, iar posibilitățile de avansare sunt abundente.

Digisport.ro
Cristiano Ronaldo, făcut praf de o legendă după ce a ajuns la 900 de goluri: "N-are nicio treabă cu fotbalul!"
Stirile PROTV
Sinistrații din Galați, afectați de inundații, au primit donații de la unii români: șosete uzate și lenjerie intimă purtată
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Cum s-a prăbușit o mare rețea de socializare. Zeci de milioane de utilizatori au renunțat
Spynews.ro
Meko sărbătorește cinci ani de relație cu amanta! Recent, luptătorul a aniversat 16 ani de căsătorie cu soția | VIDEO
PRO TV
Cel mai frumos cuplu latino, apariție de senzație pe covorul roșu! Penelope Cruz și Javier Bardem, imaginea perfecțiunii
Adevarul
Imagini înfricoșătoare. Cum ar arăta un atac nuclear asupra celui mai mare oraș din Europa Occidentală. Simularea care ne dă fiori
BZI.ro
Andreea Bălan, într-o rochie transparentă complet! Fanii au rămas uimiți de ținuta îndrăzneață
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Povestea de dragoste neștiută dintre Ilinca Vandici și Alin Cocoș: au fost împreună doi ani, însă ea a fost părăsită: „S-a despărțit de mine. Mi-a spus...”
Parteneri
Se schimba data PASTELUI? Crestinatatea se pregateste pentru un moment istoric
Redactia.ro
Țara în care femeile trăiesc peste 100 de ani. Ce mănâncă mereu și care e secretul longevității
Click.ro
„Canibalul din Volgograd” s-a întors acasă, după ce a luptat în Ucraina. Cazul lui a zguduit societatea rusă acum un deceniu
Digi24
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Diana Șoșoacă a dat cărțile pe față. România, sub protectoratul Rusiei
EVZ.ro
Marian Mexicanu și Ana, primele declarații după ce s-a căsătorit și și-a botezat fiica! Cele mai frumoase imagini de la eveniment: ”Nu am cuvinte, sunt un om împlinit”
Spynews
Marea voce a României s-a stins! Dumnezeu sa-l odihnească în pace!
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
Se SCHIMBĂ REGULILE la PENSIE! Anunțul Casei de Pensii pentru seniori
Mediaflux
Meko sărbătorește cinci ani de relație cu amanta! Recent, luptătorul a aniversat 16 ani de căsătorie cu soția | VIDEO
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cu cât se vinde o garsonieră din București, situată într-un beci. Are un singur geam pentru aerisire, dar prețul e uriaș
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro