Taverna Racilor este un restaurant celebru cu specific pescăresc, iar afacerea aparține lui Pescobar, Paul Nicolau, un om de afaceri care a dat lovitura în domeniul HoReCa. Recent, Mitică Dragomir a dezvăluit ce salariu are un bucătar la Taverna Racilor, ținând cont de faptul că restaurantul are prețuri destul de mari pentru salariile din România.
Mitică Dragomir a vorbit despre afacerea lui Pescobar, dezvăluind cum a ajuns afaceristul să aibă un succes colosal în HoReCa.
Paul Nicolau a devenit faimos pe Tik Tok, lucru care i-a propulsat afacerea și care l-a ajutat să își revină după ce unul dintre restaurante a luat foc.
Citește și: ANPC a închis restaurantul lui „Pescobar” din Herăstrău. Mizeria în care era pregătită mâncarea
Mitică Dragomir a vorbit despre faptul că unul dintre lucrurile care l-au ajutat pe Pescobar în afaceri a fost să își aleagă cu grijă personalul.
Acesta a angajat bucătari foarte bine pregătiți, motiv pentru care preparatele sunt mereu la înălțime, iar clienții sunt mulțumiți.
Bucătarii de la Taverna Racilor primesc salarii semnificative, un lucru extrem de benefic pentru afacere. Vorbim despre mii de euro lunar, dar și despre beneficiile pe care aceștia le primesc.
„Se duce lumea pentru că are și bucătari. A adus bucătari trăsnet. A adus bucătari de afară. Pe alții i-a dat afară.
5000-6000 de euro ia un bucătar pe lună. Plus casă, masă, mașină. Dacă ești bun, îți faci tu și spargi pe toată lumea”, a povestit Mitică Dragomir.
Vezi și: Cum se curăță creveții, de fapt. Așa se mănâncă fructele de mare
Totodată, acesta a vorbit și despre profitul zilnic pe care Pescobar îl obține și care s-ar ridica la suma de 100.000 de euro, sumă obținută de pe urma tuturor restaurantelor pe care le deține în România.
„Are avere de 10.000. E cel mai tare pe lichidități. Din HoReCa nu-l bate nimeni. Are profit de 100.000 de euro pe zi. Care îi rămân. Clujul, Timișoara, Craiova, Snagovul. 100.000 de euro pe zi, nu pe lună, câștig.
Anul ăsta face peste 25 de milioane de euro. Tu m-ai întrebat de avere, avere a început să facă acum”, a continuat Mitică Dragomir.
Taverna Racilor nu este un restaurant ieftin. Oamenii care au mâncat aici spun că preparatele sunt foarte bune, însă prețurile sunt colosale.
O porție de creveți mari de 300 de grame cu o garnitură de 150 g de cartofi costă 61 de lei. De asemenea, o porție de creveți pane costă 57 de lei, în timp ce creveți pane în sos costă 71 de lei.
Cantitatea de creveți din fiecare fel de mâncare este de aproximativ 300-350 de grame. Prețurile nu sunt deloc mici, însă este cunoscut faptul că fructele de mare sunt scumpe în România.
Cu toate că preparatele sunt bune, mai mulți oameni s-au arătat dezamăgiți de mărimea porțiilor.
Vezi și: Rețeta de creveți prăjiți în unt și răsturnați în mujdei de usturoi
De altfel, Pescobar a avut și probleme cu ANPC, iar una dintre locații a fost închisă timp de 6 luni pentru nereguli.