Ce salariu are, de fapt, Vladimir Putin. Câți bani încasează față de Klaus Iohannis

Ce salariu are, de fapt, Vladimir Putin. Câți bani încasează față de Klaus Iohannis
Ce salariu are, de fapt, Vladimir Putin. Câți bani încasează față de Klaus Iohannis

Mai multe publicații de peste ocean l-au prezentat pe Vladimir Putin ca fiind cel mai bogat om de pe planetă. Deși averea sa nu este la vedere, un lucru este cert: nu a devenit miliardar din salariul de președinte, chiar dacă acesta este uriaș, cel puțin comparativ cu cel al președintelui Klaus Iohannis.

Salariul lui Vladimir Putin. Cât încasează față de Klaus Iohannis

Președintele României ar avea puțin peste 3.000 de euro pe lună, iar, conform datelor publicate de mass media internațională, care a analizat declarațiile financiare ale președintelui rus, acesta ar avea acum un salariu anual de 121.000 de euro, aproximativ 10.000 de euro pe lună.

Leafa lui Putin a scăzut, totuși, cu mai mult de jumătate în 2018, față de 2017. Ultima sa declarație de avere a indicat că liderul rus a câștigat 8,6 milioane de ruble anual, 119.048,40 euro, în 2018, din salariul său de șef de stat, o pensie militară, dobândă pentru economii și câștiguri de investiții, iar în anul 2017, doar din salariu, a încasat 18,7 milioane de ruble anual, adică 228.980 de euro.

Putin, președinte pe viață

Aproape 73% dintre alegătorii ruși s-au pronunțat în favoarea reformelor constituționale care i-ar putea permite liderului rus să rămână în funcție până în anul 2036, potrivit datelor preliminare ale referendumului. Așadar, modificările constituționale îi vor permite lui Putin să obțină noi mandate după expirarea celui actual, în 2024. Conform schimbărilor, Constituția Rusiei va avea prioritate juridică față de legislația internațională, notează Antena 3. 

Duma de Stat, Camera inferioară a Parlamentului, va aproba numirea în funcție a premierului, față de situația actuală în care era necesară doar acceptarea numirii propuse de președintele teritoriului. Căsătoriile vor fi permise doar între un bărbat și o femeie, iar pensiile vor fi indexate constant și limba rusă va fi menționată clar ca limbă națională. Potrivit CNN, mai mulți activiști ai opoziției s-au adunat să protesteze în centrul Moscovei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI