28 feb. 2024 | 20:49

Ce să pui în omletă pentru a-i schimba gustul. Va fi mai aromată

Diverse
Ce să pui în omletă pentru a-i schimba gustul. Va fi mai aromată
Foto: Profimedia

Un preparat pe care mulți îl consideră banal, pus pe masă, la micul dejun, de generații întregi de români, poate fi transformat cu ușurință într-un adevărat răsfăț pentru papilele gustative. Află, din rândurile de mai jos, ce să pui în omletă pentru a-i schimba gustul.

Un preparat delicios pentru micul dejun

Oul este, fără doar și poate, ingredientul – vedetă al rețetelor pentru micul dejun. Fiert, prăjit, poșat, există o multitudine de moduri în care poate fi savurat, astfel încât să îi mulțumească până și pe cei mai mofturoși dintre noi. Pentru mulți însă, prima masă a zilei înseamnă o omletă delicioasă.

La prima vedere, este extrem de simplu de preparat, nu am avea cum să dăm greș când o facem. Corect, însă un truc simplu ne va ajuta să o transformăm într-un adevărat răsfăț pentru papilele gustative.

Ingredientul secret pentru cea mai bună omletă

Ce poate fi mai simplu de făcut dimineața decât o omletă? Ai nevoie doar de câteva ouă, puțin ulei, sare și piper, după gust, și gata! Gospodinele și bucătarii apelează însă cu încredere la un truc care are rezultate delicioase. Este vorba despre un ingredient ce îi poate da o aromă cu totul deosebită.

Tot ce trebuie să faci este să adaugi în bolul în care amesteci ouăle o lingură de suc de roșii. Amestecă bine, până la omogenizare, toarnă compoziția în tigaie și las-o câteva minute pe foc. La final, vei fi uimit de gust, începându-ți ziua cu un mic răsfăț culinar.

Nu mai pune lapte în omletă. Aşa iese foarte pufoasă, de fapt. Secretul lui Chef Florin Dumitrescu

Ce să pui în omletă pentru a-i schimba gustul. Va fi mai aromată

Foto: Profimedia

Rețeta lui Carmen Brumă

Carmen Brumă a împărtășit în mediul online o rețetă specială de omletă. Pentru a o face, vei avea nevoie de: ouă, dovlecei, ceapă verde, roșii uscate, dar și două ingrediente mai puțin întâlnite în clasicele rețete: mălaiul, care îi dă o textură deosebită, și pudra de colagen.

„Aveți nevoie de dovlecei, cinci ouă, ceapă verde, roșii uscate, două-trei lingurițe de mălai și mie îmi place să pun și pudră de colagen.”

Ingredientele enumerate mai sus se amestecă într-un bol, apoi compoziția se transferă într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Se introduce în cuptor și se lasă în jur de 30-35 de minute. Pentru un plus de aromă, vedeta recomandă un ingredient surpriză: semințe de floarea soarelui. Acestea se presară deasupra omletei înainte de a fi pusă în cuptor.

Trucul genial al bunicii pentru omleta pufoasă. Ingredientul care face diferența

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
„Turnul din Pisa”, varianta din România. Unde se află minunea: „Are o înclinație mai mare decât cel din Italia”
Click.ro
VIDEO Cum să irosești 3 milioane de dolari. Rușii au tras cu o rachetă Iskander într-un lansator-momâie lăsat de ucraineni în câmp
Digi24
Ce alimente ultraprocesate cresc cel mai mult riscul de moarte prematură
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Când pică Moșii de vară în acest an. Tradiții ce trebuie respectate
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
Se poate rămâne fără banii din CONTUL BANCAR. Informația a fost anunțată în mod oficial
Capital.ro
Scandal nou, între Anamaria Prodan şi Laurenţiu Reghecampf! Avocatul antrenorului: "Organele de poliție sesizate vor face cercetări"
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Modificări la Codul Civil. PENSIE mai mare pentru acești angajați
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro