Un preparat pe care mulți îl consideră banal, pus pe masă, la micul dejun, de generații întregi de români, poate fi transformat cu ușurință într-un adevărat răsfăț pentru papilele gustative. Află, din rândurile de mai jos, ce să pui în omletă pentru a-i schimba gustul.
Oul este, fără doar și poate, ingredientul – vedetă al rețetelor pentru micul dejun. Fiert, prăjit, poșat, există o multitudine de moduri în care poate fi savurat, astfel încât să îi mulțumească până și pe cei mai mofturoși dintre noi. Pentru mulți însă, prima masă a zilei înseamnă o omletă delicioasă.
La prima vedere, este extrem de simplu de preparat, nu am avea cum să dăm greș când o facem. Corect, însă un truc simplu ne va ajuta să o transformăm într-un adevărat răsfăț pentru papilele gustative.
Ce poate fi mai simplu de făcut dimineața decât o omletă? Ai nevoie doar de câteva ouă, puțin ulei, sare și piper, după gust, și gata! Gospodinele și bucătarii apelează însă cu încredere la un truc care are rezultate delicioase. Este vorba despre un ingredient ce îi poate da o aromă cu totul deosebită.
Tot ce trebuie să faci este să adaugi în bolul în care amesteci ouăle o lingură de suc de roșii. Amestecă bine, până la omogenizare, toarnă compoziția în tigaie și las-o câteva minute pe foc. La final, vei fi uimit de gust, începându-ți ziua cu un mic răsfăț culinar.
Nu mai pune lapte în omletă. Aşa iese foarte pufoasă, de fapt. Secretul lui Chef Florin Dumitrescu
Carmen Brumă a împărtășit în mediul online o rețetă specială de omletă. Pentru a o face, vei avea nevoie de: ouă, dovlecei, ceapă verde, roșii uscate, dar și două ingrediente mai puțin întâlnite în clasicele rețete: mălaiul, care îi dă o textură deosebită, și pudra de colagen.
„Aveți nevoie de dovlecei, cinci ouă, ceapă verde, roșii uscate, două-trei lingurițe de mălai și mie îmi place să pun și pudră de colagen.”
Ingredientele enumerate mai sus se amestecă într-un bol, apoi compoziția se transferă într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Se introduce în cuptor și se lasă în jur de 30-35 de minute. Pentru un plus de aromă, vedeta recomandă un ingredient surpriză: semințe de floarea soarelui. Acestea se presară deasupra omletei înainte de a fi pusă în cuptor.
Trucul genial al bunicii pentru omleta pufoasă. Ingredientul care face diferența