Când celebra bucătăreasă Julia Child și-a făcut apariția la televizor pentru prima dată în anul 1962, i-a introdus pe americani în arta bucătăriei franceze cu ajutorul unei rețete foarte simple: omleta. Acest fel de mâncare a existat, într-o formă sau alta, încă din cele mai vechi timpuri. Delicioasa mâncare de ouă a devenit, însă,un simbol al bucătăriei franceze. În continuare veți afla care este motivul din spatele acestui demers, precum și ce truc pentru omletă pufoasă folosea bunica în bucătărie.
Prepararea omletei în stil francez implică o tehnică diferită de stilul american. Dacă doriți cu adevărat să savurați o omletă franceză clasică, este important să acordați atenție pașilor preciși din rețetă și celor mai bune practici pentru a evita greșelile.
Ceea ce face ca o omletă în stil francez să fie diferită de o omletă americană este faptul că este preparată doar cu ouă și unt. Textura sa este foarte moale și deosebită de cea americană. O omletă în stil francez are o culoare galben deschis perfect uniformă, fără pete maronii.
În timp ce omletele americane sunt pliate în două, omletele în stil francez sunt rulate în forme ovale sau în cilindri. Însă până a ajunge la modelare, trebuie să știi să gătești ouăle cum trebuie. Iar bunicile, în mod special, au ținut cont dintotdeauna de un secret care a schimbat total gustul omletei.
Primul sfat pentru a obține o omletă perfectă în stil franțuzesc este să folosiți întotdeauna ouă proaspete. Este ideal să faceți omletă cu două ouă și cu un tel de mână, să bateți ambele ouă timp de cel puțin 30 de secunde. Odată ce ouăle sunt complet bătute, se asezonează cu sare și piper.
Apoi, veți avea nevoie de o tigaie antiaderentă. Este important ca tigaia să aibă temperatura corectă. Încălziți-o la foc mediu și ungeți capacul tigăii cu unt. Dacă veți găti omleta cu capac „uleios”, gustul său se va îmbunătăți considerabil. Omleta va ieși moale, pufoasă și fragedă, potrivit Huff Post.
Dacă doriți să adăugați umplutură, cum ar fi ierburi și/sau brânză, asigurați-vă că omleta este deja încălzită și pe cale să se formeze. Cel mai bine este să așteptați până când ouăle sunt fierte în proporție de 85%.
Atenție! O tigaie prea fierbinte va găti prea mult și ouăle. Omleta franceză perfectă nu ar trebui să aibă culoare și o textură cremoasă.