Drojdia este un ingredient important în multe rețete de patiserie, la aluatul de pizza, pâine, prăjituri…etc. Astăzi vă dezvăluim ce să pui în loc de drojdie în aluatul de prăjituri. Ingredientul care îi dă un gust unic.
Acest ingredient secret va face ca aluatul tău de prăjituri să crească așa cum nu îți puteai da seama. Atunci când este nevoie de coacere la cuptor, de obicei este cunoscută ca drojdie uscată instantanee sau activă.
Drojdia uscată se activează cu apă și zahăr pe măsură ce aceasta începe să consume și să digere zahărul. Acest lucru va produce bule de dioxid de carbon care rămân prinse în aluatul dens.
După, aceste bule se extind la temperatura camerei sau atunci când sunt expuse la căldură, determinând aluatul să se umfle frumos.
Procesul de creștere, cunoscut ca și dospirea, are ca rezultat produse de copt mai mari, mai pufoase și mai moi decât cele care nu cresc la fel de frumos, cum ar fi pâinea și biscuiții. Se poate să vă puneți întrebarea dacă puteți replica acest proces de dospire fără drojdie.
Din fericire, alte câteva ingrediente reproduce acțiunea drojdiei la copt. Spre exemplu, aluatul de prăjituri devine mult mai bun la gust dacă se adaugă o lingură de coniac de calitate.
În plus, dacă în timp ce frămânți aluatul veți adauga din când în când apă foarte rece, ținută în congelator, veți obține unul mult mai fraged. Dacă vă doriți un gust mai deosebit, puteți pune în compozițue suc rece de portocale.
Gospodinele, pentru a se asigura că vor ieși doar produse de calitate din mâinile tale, ar trebui să cunoască și alte trucuri care o să le fie extrem de folositoare.
Citește și: Cum să faci cel mai bun blat de pizza
Astfel, bucătarii spun că, aluatul fraged se prepară şi se fărâmiţează mai uşor dacă se va unge vasul în care se prepară acesta cu ulei. Este bine de știut și faptul că, orice aluat, fie de pâine, fie de prăjituri, trebuie să stea la odihnit înainte de a fi pus la copt.
Nu în ultimul rând, făina din care se face aluatul respectiv, indiferent ce se va face din el, trebuie cernută înainte de a fi folosită, pentru că astfel coca va avea o compoziție mult mai fragedă în produsul final.