Află ce să pui în cafea pentru un gust special! Pentru majoritatea dintre noi, cafeaua este motorul fiecărei dimineți, fie că o bei acasă, pe drum spre birou, sau chiar la birou. Dar, cum medicii recomandă din ce în ce mai puținz ahăr, și cum mierea nueste un îndulcitor recomandat pentru cafeaua fierbinte, se pune întrebarea „Ce să pui în cafea pentru un gust special?”, iar răspunsul îl găsești în cele ce urmează. Dacă ții cont, aşa nu va mai fi atât de amară, și nu ai nevoie de zahăr.
Cafeaua este acel elixir al dimineților care te trezește și-ți dă, poate, un alt tonus. Marii preparatori de cafea spun că nu se bea cu zahăr, iar acea amărăciune din cafea este o amărăciune acceptabilă care îi conferă cafelei gustul său unic. Cafeaua este amară chiar și prin adăugarea de zahăr, dar acesta complimentează amărăciunea, la fel ca și adăugarea de lapte sau smântână. Mulți cred că aceasta afectează gustul și vor bea doar cafea neagră.
La cafeaua neagră se poate adăuga un vârf de cuțit de sare de bucătărie pentru a-i reduce amărăciunea. Dacă vi se pare că și cafeaua este puternică și astrigentă, încercați să schimbați raportul dintre cafeaua măcinată și apă. De obicei, un raport cuprins între 60-70 g de zaț de cafea la 1 l de apă de preparat dă cele mai bune rezultate pentru prepararea cafelei la aparatul de picurare, presa franceză și metodele de preparare a cafelei prin turnare.
Vezi și: De ce să bei cafeaua cu lapte. Descoperirea specialiştilor, total neaşteptată
Pentru unii băutori de cafea, amărăciunea preparatului este ceea ce îi conferă un asemenea farmec. Pentru alții, scopul laptelui și al zahărului este de a ascunde acest gust amar. Din nefericire, acesta ascunde și o mare parte din aroma reală a cafelei. Pentru a păstra aroma, dar a contracara o parte din amărăciune, încercați să adăugați un vârf de cuțit de sare.
Puteți folosi nectarul de agave care este un îndulcitor natural derivat din cactuși, sau miere. Oamenii cred de obicei că mierea este pentru ceai și zahărul pentru cafea, dar mierea poate avea un gust la fel de dulce și delicios în cafea.
Un alt substitut al zahărului este ștevia, poate zahăr din nucă de cocos, sirop de arțar și, de ce nu, pudră de cacao neîndulcită. Dar niciunul din aceste ingrediente menționate nu sunt la fel de bune ca ceea ce vă propume în continuare, când vine vorba de ce să pui în cafea pentru un gust special.
Vezi și: În câte minute trebuie să bei cafeaua după ce ai preparat-o. Greșeala pe care o fac mulți români
Vitamina B6, acidul folic, magneziul, calciul, fierul, potasiul, manganul și alte minerale esențiale pentru o stare de sănătate bună sunt abundente în nucșoară, cunoscută și sub numele de jaiphal. Aceasta poate ajuta la prevenirea problemelor digestive, la îmbunătățirea circulației sângelui, la reducerea stresului, la îmbunătățirea calității somnului și la eliminarea respirației urât mirositoare datorită tuturor acestor nutrienți.
Dar, dacă vei folosi nucșoară în cafeaua ta de dimineață, va adăuga acel plus de dulceață la gustul și aroma cafelei tale. Trebuie doar să adaugi amestecul potrivit în ceașca ta. Puteți presăra pudră de nucșoară sau nucșoară rasă peste cafea pentru o dimineață cu o aromă blândă, care să vă ridice.
Puțină nucșoară adăugată în cafea este un beneficiu pentru sănătate. Nuca de nucșoară este folosită pentru a trata multe condiții de sănătate. Proprietățile sale antiinflamatorii ajută la ameliorarea durerii. Nucșoara a fost folosită pentru a trata tulburările digestive din timpuri imemoriale.
Acum că ai aflat ce să pui în cafea pentru un gust special, îți garantă că așa nu va mai fi atât de amară, și nici nu mai ai nevoie de zahăr la cafeaua ta de dimineață. Trebuie doar să-ți mai spunem că nucșoara este bogată în minerale și este folosită în fitoterapie pentru a trata tensiunea arterială și tulburările sistemului circulator, și este un stimulent nervos folosită pentru a trata anxietatea și depresia.