25 feb. 2023 | 19:10

De ce să bei cafeaua cu lapte. Descoperirea specialiştilor, total neaşteptată

Știri generale
De ce să bei cafeaua cu lapte. Descoperirea specialiştilor, total neaşteptată
Ce au descoperit specialiștii despre cafeaua cu lapte?

Majoritatea oamenilor adoră să bea o cafea cel puțin la primele ore ale zilei. Cu toate astea, preferințele sunt după gusturile fiecărei persoane. Unii aleg să se bucure de ea fără lapte, iar alții să pună lapte și zahăr în ea. Specialiștii susțin însă că această băutură care te ajută să te dezmeticești trebuie să fie băută cu lapte. Ce au descoperit experții într-un nou studiu? Este total neașteptat! Cu siguranță mulți vor începe să o bea doar așa după ce vor auzi asta!

Descoperirea specialiștilor despre cafea: trebuie să o bei cu lapte

Oameni din întreaga lume au în ritualul de dimineață și o cafea puternică ce îi ajută să se trezească și să înceapă bine ziua. Elixirul puternic cu efect antiinflamator este la îndemâna oricui, indiferent dacă este vorba despre o cafea făcută în casă sau cumpărată dintr-un local din drumul spre muncă.

Unii o preferă neagră cu zahăr, neagă fără zahăr sau cu lapte și puțin zahăr. Iată că specialiștii au descoperit că cel mai bine este ca toată lumea să o savureze cu puțin lapte pentru că proteinele din ingredientul iubit de copii dublează puterea polifenolilor cu efect antioxidant din cafea.

Acesta a fost rezultatul dintr-un nou studiu realizat de specialiștii de la Universitatea din Copenhaga, în colaborare cu cea din Dresda. Concret, dacă băutura magică este savurată cu lapte oferă protecție împotriva proceselor inflamatorii în primul rând la nivelul florei intestinale.

,,Rezultatul obținut demonstrează că reacția dintre polifenoli și proteine are loc inclusiv în unele băuturi conținând lapte și cafea. Ba chiar reacția a fost atât de rapidă că a fost practic imposibil să o evităm în alimentele supuse studiului până în prezent”, a explicat prof. Marianne Nissen Lund, din cadrul departamentului de științe alimentare al Universității din Copenhaga, șefa de proiect.

Ce spun cercetătorii?

Cercetarea este la acest moment doar la nivel de laborator, urmând ca efectul combinat de polifenoli și proteine să fie testat pe animale și mai apoi în context clinic.

Cu toate astea, la nivel intuitiv, echipa de cercetători se așteaptă ca tipul de efect antiinflamator descoperit să caracterizeze în general combinațiile de alimente care conțin cele două tipuri de nutrienți.

Mai exact, este vorba despre combinația de legume/fructe cu carne sau lactate, stil alimentar promovat în general de lumea medicală.

,,Este de presupus că se creează un efect similar într-un fel de mâncare în care se combină carnea cu alimentele vegetale, de exemplu, sau într-un smoothie în care adăugăm lapte sau iaurt”, a mai spus cercetătoarea citată anterior.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Decizie definitivă pentru cei cu CARDURI de ENERGIE. Legea promulgată azi, 26 aprilie, de Iohannis
Capital.ro
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște: ”Se vor încadra în graficul pe care l-am agreat”
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Lovitură finală pentru KARL NEHAMMER! PE l-a AMENINȚAT direct pe cancelarul Austriei
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro