Românii care vor să-și vadă grădinile frumoase, pline de flori cât mai mult timp, trebuie deja să se apuce de treabă. Experții în grădinărit au spus ce să presari pe pământ ca lalelele din grădină să înflorească toată primăvara. E un ingredient natural şi ieftin.
Plantele din casa și din curtea ta au nevoie de o îngrijire permanentă pentru a crește frumos așa cum îți dorești.
Acestea trebuie ajutate, iar acum este timpul ideal pentru cele din grădină. Astfel, pe lângă apă și iubire florile tale mai au nevoie și de îngrășământ.
Experții în grădinărit spun că este foarte important să folosești îngrășământ, mai ales în perioada de vegetație și de înflorirea florilor.
În comerț se găsesc foarte multe tipuri de îngrășământ, însă acestea sunt de multe ori chimice și costisitoare și nici nu prea au rezultate așa de bune.
Grădinarii cu experiență au spus că există însă o variantă naturală și mult mai eficientă decât orice îngrășământ pe care l-ai cumpăra din comerț, este vorba despre drojdia naturală.
-10 g de drojdie
-o lingură de zahăr
-un litru de apă caldă.
Drojdia se amestecă în puțină apă, după care se adaugă zahărul și se amestecă bine. Amestecul obținut se lasă să stea timp de două ore. După ce a trecut acest timp, amestecul se diluează într-un litru de apă caldă.
Cu acest îngrășământ se udă plantele o dată pe lună, în perioada sezonului rece, toamnă-iarnă și o dată la zece zile, pe timpul primăvară-vară. Rezultatele nu vor întârzia să apară.
Drojdia conține fitohormoni, vitaminele din grupul B și auxine, iar aceste componente ajută la divizarea celulelor și creșterea plantei.
Acest îngrășământ simplu este folosit chiar și de florarii profesioniști, astfel încât la primăvară, florile tale vor arăta excelent.
Pe lângă grădina și florile ei, primăvara se îngrijesc și pomii fuctiferi. Aceștia din urmă au nevoie de o îngrijire specială dacă vrem să dea rod așa cum trebuie. Potrivit experților horticultori, cea mai bună perioadă în care să se aplice îngrășământ la pomi este înainte de dezmugurit.
Aceasta este perioada în care pomii intră în perioada de vegetație și au nevoie de substanțe nutritive, dar și perioada în care „se hrănesc” cel mai mult. Perioada de fertilizare a pomilor poate fi prelungită, însă nu mai mult de sfârșitul lunii iunie.