17 iun. 2023 | 21:32

Ce să presari neapărat în apa în care fierbi mălaiul. Doar așa mămăliga va ieși cremoasă și fără cocoloașe

Diverse
Ce să presari neapărat în apa în care fierbi mălaiul. Doar așa mămăliga va ieși cremoasă și fără cocoloașe
Ce să presari neapărat în apa în care fierbi mălaiul, pentru a te bucura de un rezultat perfect. Toți se vor ridica mulțumiți de la masă.

Gospodinele prepară deseori mămăligă, sub formă de înlocuitor al pâinii. Nu este deloc greu să o gătești, însă, dacă vrei să te bucuri de un rezultat gustos, trebuie să ții cont de un detaliu important. Află în rândurile de mai jos ce să presari neapărat în apa în care fierbi mălaiul, pentru a obține un rezultat perfect.

Ce să presari neapărat în apa în care fierbi mălaiul

Mămăliga este des consumată de români, încă din vremuri străvechi. Gospodinele o preparau sub formă de înlocuitor pentru pâine și le-o dădeau țăranilor care făceau treburile la câmp. Cu toate că se bucură de statutul de produs tradițional românesc, istoria sa se întinde de-a lungul a sute de ani și își are rădăcinile într-o altă cultură.

Mămăliga a început să se bucure de popularitate în perioada anilor 1600. Se spune că, de fapt, este un preparat tradițional ucrainean. Ar fi apărut prima dată în vestul Ucrainei, după care s-a răspândit în actuala Republică a Moldovei și, mai apoi, a ajuns să fie preparată și în teritoriul nostru.

În România, mămăliga a început să fie gătită pe la jumătatea secolului al XVII-lea. Atunci, în Țările Române, abia începuse să fie cultivat porumbul. Până în ziua de astăzi, preparatul a căpătat renume în bucătării. Româncele gătesc cu spor mămăligă, apelând la tot felul de rețete.

Mămăliga este, de obicei, servită alături de tochituri, slănină cu ceapă și alte produse pe bază de carne. Nu este deloc dificil să gătești mămăligă. Pentru o textură fină a acesteia și un rezultat gustos, cele mai experimentate gospodine ne recomandă să avem grijă la ce presărăm în apa în care fierbe mălaiul.

Când trebuie să adaugi sarea și mălaiul în apa pusă la fiert

Instrucțiunile de preparare a mămăligii sunt foarte simple. Nu există o rețetă universală, fixă, care trebuie respectată pentru a ieși gustoasă. Gospodinele au adaptat rețetele în funcție de gusturile și preferințele lor. Timpul de fierbere pentru mămăligă variază, în funcție de modul de preparare.

Dacă vrei să gătești mămăligă la cuptor, mălaiul trebuie să fie fiert în lapte aproximativ trei minute. În tot acest timp, trebuie să amesteci continuu în compoziție, pentru a nu face cocoloașe. În schimb, dacă gătești mămăligă pe aragaz, în apă, ar trebui să lași mălaiul la fiert aproximativ cinci minute. Totul depinde de cât de tare sau de moale vrei să iasă mămăliga.

Dacă vrei ca textura mămăligii să fie fină, cele mai experimentate gospodine recomandă să adaugi în apa în care fierbi mălaiul un praf de sare, dar și un praf de mălai. Trebuie să le presori în apă imediat după ce o pui la fiert. Nu aștepta până când apa clocotește pentru a turna restul de mălai, ci toarnă-l în ploaie dinainte, pentru a nu se forma cocoloașe.

Parteneri
De ce se mănâncă pomana porcului de Ignat deși suntem în Postul Crăciunului
Redactia.ro
Zodiile care vor trăi un miracol divin în ianuarie 2025. Astrele se aliniază pentru acești nativi
Click.ro
Influencerul Makaveli, amenințări din Parlament cu limbaj suburban: „Ascundeți-vă soțiile”
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Cât costă pantofii de lux pe care îi poartă Marcel Ciolacu. Au garanție pe viață!! 'Am două perechi... Ai lui Grindeanu sunt identici. Nu port alți pantofi'
Unica.ro
Dan Andronic publică poza cu Ponta și Trump
EVZ.ro
Un bărbat și-a ucis soția în luna de miere. Înainte să comită crima, spunea despre femeie că este „totul” pentru el
Spynews
Fosta soție a lui Călin Georgescu acuză și cere despăgubiri. E foarte grav ce i s-a întâmplat Danielei
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
KLAUS IOHANNIS a DECIS! ANUNȚ privind PREMIERUL
Mediaflux
Ion Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, adevărul despre separarea de Raluca, după trei ani de relație: „Nu sarcina a fost motivul”. Ce s-a întâmplat între foștii concurenți
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Iubire cu parfum de lavandă, rezumat episoade 38, 39 și 40, 20 decembrie 2024. Anda, bulversată! Soțul ei, Albert, a găsit-o
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro