06 apr. 2024 | 09:52

Ce să nu faci niciodată în Veneția. Amenzile sunt de sute de euro

Turism
Ce să nu faci niciodată în Veneția. Amenzile sunt de sute de euro
Ce să nu faci niciodată în Veneția. Reguli stricte pentru turiști

Veneția este unul dintre cele mai vizitate orașe din lume. Conform estimărilor, aproximativ 60.000 de persoane vizitează zilnic acest oraș din Italia. Din acest motiv, localnicii au ajuns să se plângă că orașul lor este sufocat de turiști, iar autoritățile au început să ia măsuri drastice, de ani buni. Iată ce să nu faci niciodată în Veneția, pentru că vei fi amendat pe loc!

Veneția – una dintre cele mai apreciate destinații de vacanță

Veneția este una dintre cele mai populare destinații din Italia. Nu este de mirare de ce zeci de mii de turiști iau cu asalt zi de zi acest oraș, cu o puternică semnificație istorică. Veneția este capitala regiunii Veneto din nordul Italiei. Cu toate că nu este cel mai mare oraș din regiune, acesta se încadrează la cele mai vizitate destinații turistice din țară.

Pentru ca orașul să nu mai fie sufocat de turiști, autoritățile au instituit mai multe măsuri, în urmă cu ani buni. La începutul acestui an, turiștii au început să fie separați de localnici.

Drept urmare, vizitatorii care ajung în Veneția trebuie să respecte mai multe reguli. Ce să nu faci niciodată în Veneția? Ei bine, primarul orașului italian, Luigi Brugnaro, a considerat că turiști trebuie educați, unii dintre ei fiind descriși drept „lipsiți de maniere”.

Taxă de intrare în Veneția, de la finalul acestei luni

De la finalul acestei luni, orașul italian Veneţia va începe să introducă o taxă de intrare zilnică în anumite cartiere istorice şi un plafon pentru accesul vizitatorilor. Astfel, locurile vor fi limitate la 40.000 de vizitatori pe zi. Această decizie are ca scop gestionarea fluxului de turişti în timpul vacanţelor de primăvară și vară, după cum precizat autorităţile locale.

„Este pentru prima dată în lume când se va face aşa ceva, un oraş întreg va putea fi rezervat”, declara primarul Luigi Brugnaro, la finalul anului trecut.

Mai exact, restricţiile se vor aplica între orele locale 08:30 şi 16:00, la început pentru un total de 29 de zile şi vor acoperi majoritatea weekend-urilor cuprinse între 25 aprilie şi jumătatea lunii iulie 2024.

„Străzile noastre nu pot fi comparate cu cele ale niciunui alt oraș și trebuie să reglementăm fluxul de turiști. Până acum, niciun politician nu a avut curajul să introducă o taxă de intrare, însă hotărârea a fost necesară”, a explicat recent primarul.

Ce să nu faci niciodată în Veneția. Reguli stricte pentru turiști

Mai mult de atât, în fiecare vară, orașul este împânzit de așa zișii „oameni ai bunei cuviințe”, care le reamintește oamenilor ce nu au voie să facă în timp ce vizitează Veneția.

Ce să nu faci niciodată în Veneția

Ce să nu faci niciodată în Veneția

Tot primarul orașului vrea să interzică și statul pe jos în spațiile publice, conform publicației The Guardian. Acest interdicție este deja pusă în aplicare în Piața San Marco și Piazzetta dei Leoncini din Veneția, dar și în împrejurimile acestora. Dacă turiștii nu respectă aceste reguli, vor fi amendați cu 200 de euro.

Vizitatorii primesc amendă dacă merg cu bicicleta

Dar haideți să vedem ce alte lucruri mai sunt interzise în Veneția:

  • nu ai voie să stai foarte mult într-un singur loc, decât dacă te afli într-un restaurant sau cafenea. În caz contrar, primești amendă 200 de euro.
  • nu ai voie să înoți sau să introduci părți ale corpului în niciun canal sau în orice ‘loc cu apă’. Dacă ești prins, riști o amendă de 450 de euro.
  • nu ai voie să umbli pe străzile istorice ale Veneției cu pieptul dezgolit sau în costum de baie. Amenda este de 200 de euro.
  • nu ai voie să împrăștii pe jos mâncare sau resturi de mâncare. Amenda este între 50 și 200 de euro.
  • nu ai voie să mergi cu bicicleta, nici măcar dacă nu te afli pe ea. Riști o amendă de 100 de euro.
  • nu ai voie să campezi, nici să te întinzi pe bărci. Amenda este de 50 de euro.

Pe viitor, autoritățile locale se gândesc să interzică și muzica pe bărci, un mijloc de transport important pentru rezidenți.

Unde să te cazezi în Veneția

Cu toate că există aceste lucruri interzise în Veneția, turiștii continuă să vină în acest oraș, așa că este musai să știe unde se pot caza. De regulă, cei mai mulți vizitatori încearcă să găsească o cazare ieftină, așa că li se recomandă orașele mai mici de lângă Veneția, Mestre sau Mogliano Veneto. Prețul unei nopți de cazare în acest oraș este destul de piperat și de multe ori nejustificat pentru condițiile de cazare oferite.

Ce poți vizita în Veneția

Dacă ajungi în Veneția, cu siguranță vei avea ce să vizitezi. Piața San Marco este inima Veneției, pentru că este definită de clădiri faimoase, încărcate cu istorie.

Totodată, și Biserica San Simeone Piccolo îți va atrage atenția. Pentru a ajunge la ea, trebuie să traversezi Ponte degli Scalzi. Pentru a intra în această biserică trebuie să scoți din buzunar 2 euro.

După ce ai vizitat Biserica San Simeone Piccolo, ia-o la pas pe strada Rio Tera Lista di Spagna. Aici vei găsi o multitudine de suveniruri, restaurante, patiserii, gelaterii etc.

Ce să nu faci niciodată în Veneția

Ce să nu faci niciodată în Veneția

Și podul Ponte di Rialto trebuie neapărat vizitat dacă ajungi în Veneția. Este situat deasupra Canalului Grande și are o arhitectură destul de veche, fiind un pod de piatră construit în secolul al XVI-lea.

Pentru o zi de vizitat în Veneția, este recomandat să-ți iei un abonament turistic, în valoare de 83 de euro. Acesta oferă acces rapid la Doge’s Palace, Saint Mark’s Basilica, St. Mark’s Museum acces la Pala D’Oro și la terasa cu vedere la Piața San Marco. Mai include o plimbare clasică cu gondola pe canale, dar și un ghid audio pentru a explora Palatul Dogilor.

Veneția și împrejurimi

Dacă ajungeți în Veneția, este musai să vizitați și împrejurimile acestui oraș. Orașul Verona, denumit și orașul îndrăgostiților, este plin de turiști, care vin să vadă celebrul balcon din Casa di Giulietta, pe care s-ar fi urcat Romeo pentru a ajunge la iubita lui, Julieta.

O altă variantă ar fi orașul Padova, un centru istoric plin de artă și arhitectură. Aici nu trebuie să ratați Basilica di Sant’Antonio, unul dintre cele mai apreciate locuri de rugăciune de către catolici. În aceste excursii puteți ajunge cu trenul sau autobuzul.

Ce poți cumpăra din Veneția

Turiștii care ajung în Veneția nu pleacă niciodată acasă cu mâna goală. În acest oraș pot fi cumpărate nenumărate tipuri de produse, de la modă şi bijuterii la suveniruri unice (sticlărie, măşti şi costume, dantelă) şi alimente tradiţionale. Din păcate, anumite produse ieftine sunt vândute la prețuri excesive. Pe de altă parte, în Veneția puteți cumpăra obiecte originale, precum sticla de Murano şi dantela de Burano, considerate produse tradiţionale.

Ce să nu faci niciodată în Veneția

Ce să nu faci niciodată în Veneția

Sfaturi Veneția

Dacă ați ajuns în Veneția, sigur vă doriți să mergeți cu gondola pe Canalul Grande. Înainte, asigurați-vă că aveți bugetul mare pentru o asemenea experiență. Costul unei călătorii cu gondola variază foarte mult. Pentru o călătorie de 40 de minute, trebuie să scoți in buzunar în jur de 80 de euro. Prețurile cresc și mai mult în timpul evenimentelor speciale.

Recomandat este să luați masa în afara zonelor turistice. Mulți proprietari de restaurante percep costuri exorbitante pentru mâncare și băutură ceea ce îi face pe mulți turiști să se îndrepte spre alte locuri mai accesibile.

Când să vizitezi Veneția

Dacă vreți să ajungeți în acest oraș superb din Italia, trebuie să vă selectați atent datele pentru călătorie. În timpul iernii, Veneția este mai ușor de vizitat, nefiind așa aglomerată ca în timpul verii.

Orașe lângă Veneția

Nu numai Veneția merită vizitată, ci și alte orașe din apropiere. Orașele Trieste, Padua și Verona sunt la distanțe scurte cu trenul, iar cazările aici sunt mult mai ieftine. Pentru o călătorie de 30 de minute, vei plăti un bilet de 10 euro sau chiar mai puțin.

Parteneri
Cum arată locul de veci al lui Gigi Becali. Gazonul dintre morminte, provenit de la FCSB
Redactia.ro
Preparatul biblic care e la mare căutare în zilele noastre. Această mâncare simplă, dar plină de savoare, a devenit o vedetă culinară
Click.ro
Ce spun ucrainenii despre încheierea războiului. Sondajul care contrazice ce se știa până acum
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Moarte neașteptată în showbiz! Artistul a pierdut lupta cu boala la doar 54 de ani! Prietenii sunt în stare de șoc
Unica.ro
Loredana, costume speciale pt show-ul aniversar. Unde și-a făcut vedeta toate hainele pe care a purtat la concerte
EVZ.ro
De ce nu a avut Natalia Mateuț succes în relațiile de iubire! Prezentatoarea TV își dorește să aibă o familie: ”Puteam să am deja un copil”
Spynews
Anunț pentru românii cărora le expiră buletinele. Decizia venită marți, 19 Noiembrie
Capital.ro
Imagini din casa lui Silviu Prigoană. E o fortăreață! Camerele copiilor arată ca în filmele SF. Tot confortul și mai mult de atât
Avantaje
ACORD de PACE în UCRAINA! Vladimir Putin, DISCUȚII cu Donald Trump (SURSE)
Mediaflux
Silviu Prigoană ar fi avut probleme financiare în ultima perioadă din viața lui! Ar fi cerut împrumut 30.000 euro: ”L-a sunat pe un prieten”
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cine a câștigat a treia amuletă din sezonul 14 Chefi la cuțite. Jurații, complici la o cerere în căsătorie
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro