Omagiu inedit în Veneția pentru victimele Covid-19. Ce au văzut toți localnicii e superb VIDEO

Omagiu inedit în Veneția pentru victimele Covid-19. Ce au văzut toți localnicii e superb VIDEO
Omagiu inedit in Venetia pentru victimele Covid-19. Ce au vazut toti localnicii e superb VIDEO

Veneția poate fi cunoscută pentru canalele sale, însă ceea ce a apărut recent în orașul italian a devenit noua sa atracție turistică. Imaginile care fac referire la victimele Covid fac înconjurul lumii! Localnicii și turiștii au fost martorii unui moment emoționant.

Omagiu emoționant pentru victimele Covid-19. Imaginile au devenit virale

Dacă te afli lângă căile navigabile ale Veneției în această toamnă și vezi o vioară imensă care plutește pe apă, te-ai putea gândi că ai consumat prea mult aperol. Dar nu te teme, nu băutura este de vină. Vioara imensă chiar există și este un omagiu adus victimelor Covid-19. Imaginile au devenit rapid virale, iar acum fac înconjurul lumii. Opera de artă plutitoare a primit aprecieri din partea tuturor, de la localnici, autorități locale și până la turiști veniți să viziteze unul dintre cele mai frumoase orașe italiene.

„Vioara lui Noe” este o barcă lungă de 12 metri, în forma popularului instrument cu coarde. Barca plutitoare, cu un grup de muzicieni care cântă la bord, este dedicată celor care au murit din cauza noului coronavirus. Creația poate fi văzută ca o mângâiere pentru persoanele care și-au pierdut un membru important al familiei în urma infectării cu Sars-Cov-2.

Ce au văzut localnicii și turiștii în Veneția

Barca plutitoare în formă de vioară este ideea artistului și sculptorului venețian Livio De Marchi, care, de zeci de ani, creează opere de artă pentru centrul cultural din Italia. Vioara măsoară 12 metri lungime și are o lățime de 4 metri. De Marchi o descrie ca „Vioara lui Noe”. Barca a fost realizată din patru bucăți, ceea ce o face ușor de transportat și de a asamblat.

Proiectul este susținut de Consorțiul de Dezvoltare de la Veneția, care își dorește în mod clar să celebreze legătura istorică a orașului cu muzica și să creeze o „legătură” cu victimele virusului care a îndoliat Italia.

Vioara plutitoare, lansată pe apă în luna septembrie

Vioara plutitoare a fost lansată oficial în luna septembrie și a fost văzută navigând în jurul orașului romantic Veneția, în amintirea victimelor Covid.

În cariera sa artistică, De Marchi a lucrat mai întâi cu marmură, apoi cu bronz, iar cel mai recent cu lemnul. A finalizat o serie de lucruri pe care le numește Giant Works, fiecare cu o notă ironică și bizară. Prin cea mai recentă creație plutitoare, artistul italian speră să aducă alinare în viețile bolnavilor cu coronavirus.

Pe canalele Veneției a fost un adevărat regal muzical, de care s-au putut bucura localnicii, dar și turiștii aflați în faimosul oraș italian.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI