11 dec. 2023 | 15:20

Ce să faci cu făina cu 48 de ore înainte să prepari cozonacul. Aluatul va crește miraculos

Utile
Ce să faci cu făina cu 48 de ore înainte să prepari cozonacul. Aluatul va crește miraculos
Ce să faci cu făina cu 48 de ore înainte să prepari cozonacul. Aluatul va crește miraculos

Cozonacul este desertul tradițional românesc nelipsit de pe mesele tuturor de sărbători. Cine ar refuza o felie caldă de cozonac, cu miez pufos și coajă crocantă? Cu toate acestea, puține gospodine știu să-l preparare ca la carte. Dacă vreți ca aluatul să fie unul pufos și să crească rapid, trebuie să știți ce să faceți cu făina cu 48 de ore înainte să prepari cozonacul!

Secretul celor mai buni cozonaci

Cozonacul este preferatul tuturor, mai ales cel preparat în casă. Deși majoritatea oamenilor îndrăgesc acest preparat tradițional românesc, aproape nicio gospodină nu știe care este ingredientul cel mai important pentru aluat. Ei bine, făina joacă un rol esențial la coacerea aluatului pentru cozonac.

Există situații în care cozonacul nu crește și sunt mai multe motive pentru care se întâmplă acest lucru. În primul rând, află ce trebuie să faci cu făina cu 48 de ore înainte să prepari cozonacul. În acest mod, veți obține un aluat pufos și delicios!

Dacă alegeți făina din comerț, trebuie să știți că făina 650 are în compoziția sa există un conținut ridicat de gluten, motiv pentru care este ideală pentru aluaturile care necesită dospire.

Citește și: Ce să presari peste gălbenușul de ou înainte de a-l pune în aluatul de cozonac. Ingredientul pe care nu l-ai folosit până acum

Ce să faci cu făina cu 48 de ore înainte să prepari desertul tradițional

Atunci când vă apucați de frământat cozonaci, făina nu trebuie să fie rece, ci trebuie ținută la cald timp de 2 zile înainte de frământare. Pentru a testa făina, trebuie să o strângeți în pumn, iar dacă atunci când desfaci, se împrăștie, atunci este uscată și poate fi folosită. În schimb, dacă rămâne cocoloș, se mai lasă la uscat câteva ore.

În plus, toate ingredientele folosite le cozonac trebuie să fie la temperatura camerei, nu reci, de la frigider. Aluatul cozonacului este gata doar atunci când se desface în fâșii, iar pentru a ajunge în acest punct trebuie să îl frămânți de trei ori, cu o pauză de 30 de minute după fiecare repriză.

Pentru ca un cozonac să iasă pufos și delicios, și temperatura din camera în care este pregătit trebuie să fie potrivită, nu rece. Ca să crească și mai repede, vasul cu aluat poate fi introdus în cuptor, la o temperatură de 40 de grade, timp de 15-20 de minute.

Citește și: Ce conţin, de fapt, cozonacii din Lidl, Kaufland, Carrefour sau Auchan. Avertismentul specialiştilor pentru Crăciun!

Parteneri
Drama actorului Valeriu Pavel Dan. Ce a îndurat cu un an înainte de moarte
Redactia.ro
Delia Budeanu a murit cu un mare regret. Dorința pe care nu și-a împlinit-o: „N-a vrut”
Click.ro
Ucis din întâmplare cu o lovitură de tanc. Cum a ajuns să fie lichidat liderul Hamas
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Ea e 'prințesa' lui Țiriac! Cu ce se ocupă Ioana, singura fiică a miliardarului român / FOTO
Unica.ro
Tablouri celebre îmbrăcate în mister. Secrete ascunse în artă
EVZ.ro
Lora o pune la punct pe Ilinca Vandici după ce aceasta a comentat despre nunta cântăreței! Ce a enervat-o la culme pe artistă 
Spynews
Se schimbă Codul Rutier. Interzis 3 ani după ce iei permis categoria B. Ce mașini nu poți conduce
Capital.ro
A murit Delia Budeanu. Unde va fi înmormântată și unde i se poate aduce un ultim omagiu. Imagini rare cu una dintre cele mai frumoase crainice TVR
Avantaje
MARE SĂRBĂTOARE! Ce se dă de POMANĂ! E mare PĂCAT
Mediaflux
Cum arată Gina Felea în 2024! A împlinit recent 40 de ani și a trecut printr-o transformare uriașă | FOTO
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
A murit Delia Budeanu. A fost una dintre cele mai iubite prezentatoare TV ale României
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro