07 dec. 2023 | 18:27

Ce să presari peste gălbenușul de ou înainte de a-l pune în aluatul de cozonac. Ingredientul pe care nu l-ai folosit până acum

Diverse
Ce să presari peste gălbenușul de ou înainte de a-l pune în aluatul de cozonac. Ingredientul pe care nu l-ai folosit până acum
Foto: Profimedia

Pentru gospodinele din toate colțurile țării, primele zile ale lunii decembrie dau startul pregătirilor pentru masa de Crăciun, iar din meniu nu poate lipsi acest desert tradițional, strâns legat de cele mai importante sărbători creștine din an. Află, din rândurile de mai jos, ce să presari peste gălbenușul de ou înainte de a-l pune în aluatul de cozonac. Ingredientul pe care nu l-ai folosit până acum.

Secretul celor mai buni cozonaci

Cu toate că este un preparat tradițional, savurat de generații întregi de români, nu de puține ori, chiar și cele mai iscusite gospodine mai dau greș când prepară acest desert. Secretul pentru rezultate ca la carte, este un ingredient banal, ce nu lipsește niciodată din bucătăriile de la noi din țară.

Tot ce trebuie să faci este să îl presari peste gălbenușul de ou, înainte de a-l pune în aluatul de cozonac, și te vei bucura de cozonaci crescuți perfect, fără crăpături.

Ce ingredient să presari peste gălbenușul de ou înainte de a-l pune în aluat

În primul rând, este important să folosim ingrediente de bună calitate. După ce le scoți din frigider, lasă-le câteva minute pe masa din bucătărie, până ajung la temperatura camerei. Abia apoi te poți apuca de treabă!

Un ingredient nelipsit din rețeta de cozonac este gălbenușul de ou. Înainte de a fi încorporat în aluat, se recomandă să presari peste el o cantitate mică de sare – ea va îl va ajuta să crească frumos, uniform, să se rumenească exact atât cât trebuie.

Te-ar putea interesa și: De ce crapă cozonacul în cuptor. Cum poți să previi acest lucru

Ce să presari peste gălbenușul de ou înainte de a-l pune în aluatul de cozonac. Ingredientul pe care nu l-ai folosit până acum

Foto: Profimedia

Alte trucuri și sfaturi

Dacă îți dorești să îți încânți familia și musafirii cu un cozonac făcut ca la mama sau la bunica acasă, mai sunt câteva sfaturi și trucuri de care să ții cont.

Făina joacă și ea un rol esențial în rezultatul final. Se recomandă să fie cernută de două, sau chiar de trei ori, pentru a fi mai aerată înainte de a fi încorporată în aluat.

Te-ar putea interesa și: Cât a ajuns să coste un cozonac preparat de Cătălin Scărlătescu. Puțini români își permit

Parteneri
De ce se mănâncă pomana porcului de Ignat deși suntem în Postul Crăciunului
Redactia.ro
Zodiile care vor trăi un miracol divin în ianuarie 2025. Astrele se aliniază pentru acești nativi
Click.ro
Agresiune în Parlament: Jurnalistă, hărțuită de Diana Șoșoacă și Makaveli. „Mamă, cum a fugit!”
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Cât costă pantofii de lux pe care îi poartă Marcel Ciolacu. Au garanție pe viață!! 'Am două perechi... Ai lui Grindeanu sunt identici. Nu port alți pantofi'
Unica.ro
Cine este Aura Şova, de fapt. A primit trofeul „Vocea României” de la Lara Fabian
EVZ.ro
Un bărbat și-a ucis soția în luna de miere. Înainte să comită crima, spunea despre femeie că este „totul” pentru el
Spynews
Băgați banii la saltea! Populația trebuie să se pregătească: Este momentul să fim precauți!
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
Ion Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, adevărul despre separarea de Raluca, după trei ani de relație: „Nu sarcina a fost motivul”. Ce s-a întâmplat între foștii concurenți
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Iubire cu parfum de lavandă, rezumat episoade 38, 39 și 40, 20 decembrie 2024. Anda, bulversată! Soțul ei, Albert, a găsit-o
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro