Ce s-a putut întâmpla cu jandarmul care a cântat la pian în vârful muntelui de ziua națională

Ce s-a putut întâmpla cu jandarmul care a cântat la pian în vârful muntelui de ziua națională
Ce s-a întâmplat cu jandarmul care a cantat imnul României pe vârful unui munte

Jandarmeria Română a marcat 1 Decembrie, Ziua Națională a României, printr-un videoclip foarte emoționant filmat la înălțime. George Tacale, un jandarm în vârstă de 33 de ani a fost protagonistul.

Ce s-a întâmplat cu jandarmul care a cântat la pian în vârful muntelui

George Tacale a reușit să își mobilizeze prietenii și să filmeze videoclipul în care a cântat la pian imnul național la o altitudine de 1.700 de metri altitudine, pe Vârful lui Roman, din Munții Căpățânii, în județul Vâlcea.

Jandarmul care a impresionat prin interpretarea imnului național la pian, a dezvăluit că mai mult asculta acest gen de muzică, decât cânta la pian și că a avut nevoie de o săptămână pentru a învăța să cânte la clape ”Deșteaptă-te române!”.

”Am făcut cursuri în școala generală, dar de atunci nu am mai cântat. Sunt pasionat de fotografie, iar când editez imaginile îmi place să ascult muzică de pian. Anul acest mi-am cumpărat o pianină. Când eram mic nu am avut, îmi desenam clapele pe foi de desen ca să exersez.

O săptămâna mi-a trebuit pentru a învăța să cât imnul la pian. Filmările au fost realizate în două zile, iar versiunea finală a imnului a fost însă reglată într-un studiou să sune atât de bine, zic eu”, a povestit George Tacale.

Jandarmul s-a îmbolnăvit de COVID-19 după filmări

Din nefericire, acum George Tacale își savurează momentul în izolare, după ce a fost confirmat cu noul coronavirus.

”La câteva zile după filmări mi-am pierdut gustul și mirosul. Am făcut testul și mi-a ieșit pozitiv. La fel și soția. Nu știu cum m-am îmbolnăvit, pentru că am purtat tot timpul mască și am respectat regulile sanitare. Suntem bine, mai trebuie să stăm în izolare până duminică.

Am simțit că mă ia răceala după ce am transpirat cărând pianul pe munte. Atunci cred că m-am îmbolnăvit. Probabil că avem virusul și s-a declanșat. M-a durut puțin capul, dar o altfel de durere decât cea cu care suntem obișnuiți. Ceva înțepător, deranjant”, a explicat jandarmul pentru Libertatea.

S-a inspirat din clipurile trupei ”Piano Guys”

Geroge Tacale a povestit cum i-a venit ideea de a filma videoclipul și că s-a inspirat din filmulețele trupei ”Piano Guys” și a pianistului Constantino Carrara.

”Știind că vine 1 Decembrie am fost curios să știu cine este fotograful Samuilă Mârza, cel care a realizat clișeele de la Marea Unire de la 1 decembrie 1918. Așa mi-a venit ideea cu imnul.

Am zis ce-ar fi să învăț să cânt eu imnul la pian și să fac un videoclip de genul celor de la Piano Guys sau Constatino Carrara. I-am prezentat proiectul comandantului Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea și a fost de acord. A avut încredere în mine și l-a propus la București”, a afirmat jandarmul George Tacale.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI