Ce s-a întâmplat la spitalul din Brăila, după moartea tinerei de 19 ani. Oamenii sunt îngroziți

Ce s-a întâmplat la spitalul din Brăila, după moartea tinerei de 19 ani. Oamenii sunt îngroziți
Ce s-a întâmplat la spitalul din Brăila, după moartea tinerei de 19 ani?

Luna trecută, o familie din Brăila râdea cu un ochi și plângea cu altul. O tânără de doar 19 ani a dat viață unei fetițe de nota 10, iar la doar o lună de zile a murit. Mediciul care a asistat la naștere a uitat o bucată de placentă în corpul fetei. Autopsia a arătat exact că infecția provocată de placentă a fost cauza decesului. Localnicii s-au săturat de neregulile petrecute și au hotărât să-i spijine pe părinții îndoliați. Ce au făcut aceștia?

Decesul tinerei mame din Brăila a umplut paharul. Ce s-a întâmplat la spitalul unde a născut?

Brăilenii s-au săturat de evenimentele fără precedent care se petrec în instituțiile medicale din localitate, așa că s-au mobilizat. Câteva zeci de persoane au protestat, în cursul zilei de joi, în fața Spitalului Județean de Urgență Brăila, cerând demisia managerului unității, după decesul tinerei mame. Inconștiența și nepăsarea a trecut de mult timp peste limitele familiilor care continuă de ani buni să-și vad copiii murind cu zile. Amintim că Ana Maria Păduraru a murit de septicemie, după ce la scurt timp după naștere s-a prezentat la medic acuzând dureri. Aceasta a fost trmisă acasă, mai apoi a intrat în stop cardio-respirator pe data de 2 noiembrie, asjunsă pentrua doua oară pe mâna medicilor.

Din nefericire, starea sa s-a agravat și a murit. Specialiștii i-au pus din start două diagnosticegreșite: discopatie lombară şi meningită. În urma autopsie s-a descoperit în uterul adolescentei o bucată de placentă uitată de medici. Infecția formată de aceasta i-a adus în cele din urmă moartea.  Din păcate, vinovatul nu ar fi numai unul. Fata ar fi născut pe 5 octombrie, medicul care i-a asistat nașterea este primul pe lista neagră a familiei, alături de ceilalți care au diagnostica-to rost de două ori, dar și de ginecologul care a consultat-o de două ori și care a anunțat familia că „totul este ok”.

Graficul gărzilor din luna octombrie, luna în care Ana Maria Păduraru a murit
Graficul gărzilor din luna octombrie, luna în care Ana Maria Păduraru a murit

„I-au spus că are discopatie lombară şi au trimis-o acasă cu antiinflamator”

„Fata mea a murit de septicemie, pentru că la maternitate i-au lăsat resturi de placentă în uter, asta a ieşit la IML. Vineri, cei de la Spitalul nr. 3 i-au spus că are discopatie lombară şi au trimis-o acasă cu antiinflamator. A doua zi a fost adusă la UPU tot cu ambulanţa, cu dureri în tot corpul, cu umflături, cu vânătăi, cu multe complicaţii şi starea i s-a agravat, iar în câteva ore a fost în comă. O groază de medici şi-au frecat mâinile aici şi nu ştiau ce are. În final, mi-au zis că este meningită şi ne-au pus pe toţi din familie să luăm tratament pentru aşa ceva, inclusiv pe bebeluş, cu care ne-am chinuit enorm. S-a demonstrat că nu a fost vorba despre nicio meningită. Şi asistentele au mers speriate la farmacie să ia pastile să nu cumva să moară de meningită. Aici a fost un medic ginecolog care a văzut-o înainte să intre în comă şi a spus că, din punctul lui de vedere, este ok”
Mama tinerei

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI