O mamă de 19 ani din Brăila a murit la o lună după ce a născut. Ce au uitat medicii să îi facă în sala de nașteri

O tânără de 19 ani din Brăila a murit la o lună de la naștere. Ce au uitat medicii să-i facă?

Caz șocant la Brăila! Localnicii sunt stupefiați de numeroasele evenimente petrecute la maternitatea din localitate. Din ce în ce mai multe mame și copii se sting cu zile în spitalul care ar trebui să găzduiască cea mai mare fericire, venirea pe lume a unui copil. Din păcate, anii care au trecut au fost însoțiți în loc de felicitări pentru familiile proaspetelor mămici…de condolențe pentru pierderile suferite. Cum s-a petrecut totul și ce au uitat medicii să îi facă tinerei mame în sala de nașteri?

Update: Un dosar penal pentru ucidere din culpă s-a deschis în cazul Anei Maria Păduraru. Ancheta continuă iar familia cere să se facă dreptate.

O mamă de 19 ani din Brăilă a murit la o lună de la naștere

Brăilenii au ajuns la limită! Cazul revoltător al Anei Maria Păduraru a umplut paharul. Tânăra avea 19 ani și abia devenise mamă pentru prima oară. Famlia și iubitul său au fost în culmea fericirii doar pentru o lună, pentru că la scurt timp după naștere, Ana a început să se simtă din ce în ce mai rău. Aceasta a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe Brăila unde i s-a spus după control că poate merge liniștită acasă. Pe 2 noiembrie, femeia s-a întors în spital, pentru că starea de sănătate i s-a înrăutățit. Părinții săi au cerut disperat ajutorul în altă parte, așa că au dorit să fie transferată cu elicopterul la un spital din București.

Din nefericire, Ana a intrat în stop cardio-respirator și s-a stins cu zile în fața cadrelor medicale care i-au fost călăi, spune familia. Mai mult decât atât, după diagnosticul eronat pe care i l-au dat fetei la primul consult, cauza morții indicate inițial de aceștia era și ea departe de adevăr. Specialiștii au spus că moartea tinerei mămici a fost cauzată de meningită, dar în urma autopsie a reieșit că septicemia i-a curmat zilele. Medicii care au asistat la nașterea femeii au uitat o bucată de placentă în trupul său. Infecția formată după o lună de la naștere i-a fost fatală. „Ea a născut acum o lună, la naștere moașa sau doctorul nu a curățat-o cum trebuie, acum la autopsie s-a găsit o bucată de placentă lăsată și a dat în septicemie”, a dezvăluit o sursă apropiată de familia Anei Maria Păduraru, potrivit obiectivbr.ro.

O tânără de 19 din Brăila a murit la o lună de când a născut. E revoltător ceea ce au uitat medicii să-i facă
O tânără de 19 din Brăila a murit la o lună de când a născut. E revoltător ceea ce au uitat medicii să-i facă

O pacientă care a împărțit salonul cu Ana se află în stare gravă

„Până când să acceptăm asta? Până când să ne mai vedem familiile și copiii morți? Nu vă mai săturați de atâtea mizerii? Nu vedeți cum mor oamenii în fața voastră? Toată lumea spune că așa e sistemul, voi sunteți sistemul. Dacă voi nu mai rezistați, noi ce să facem?! Mai faceți și ceva bun, că mor oamenii pe capete. Voi sunteți sistemul!”
Iubitul Anei

Din păcate pentru imaginea maternității din Brăila și nu numai, alte acuzații pun paie pe foc. O mamă a unei femei care a fost internată în același salon cu Ana, operată de același doctor, se află într-o stare gravă. „Fata mea a fost în salon cu ea, operată de același doctor. Nici ea nu este bine deloc”, susține femeia, pe o rețea de socializare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI