Ce s-a întâmplat la protestele din țară de aseară. Oamenii s-au înarmat cu bâte, cuţite şi bricege

Ce s-a întâmplat la protestele din țară de aseară. Oamenii s-au înarmat cu bâte, cuţite şi bricege
Ce s-a întâmplat la protestele din țară de aseară

Pentru a treia noaptea consecutiv, oamenii au ieșit la proteste în mai multe orașe din țară. Mii de oameni au ieșit pentru a își exprima nemulțumirile față de noile restricții impuse de Guvern. Din păcate, manifestațiile nu au fost lipsite de incidente. În mai multe orașe, oamenii legii au aplicat amenzi usturătoare.

Un tânăr din Constanța le-a cerut protestatarilor să se oprească

Noile restricții impuse de Guvern au scos în stradă mii de cetățeni din marile orașe ale României. Oamenii legii au intervenit și au aplicat amenzi de mii de lei. Din păcate, majoritatea protestelor nu au fost tocmai pașnice. La Constanța, protestul celor aproximativ 200 de oameni a fost întrerupt de un tânăr. Acesta stătea la balcon locuinței lui și le cerea celor prezenți la protest să respecte regulile impuse. Tatăl tânărului a murit în urma cu două zile din cauza virusului. Acesta a fost huiduit de protestatari după ce le-a spus să meargă la spital pentru a vedea situația reală.

”Unde protestaţi aşa? Să intraţi la ATI, la boli infecţioase, să vedeţi ce înseamnă oameni cu Covid acolo. Nu mai protestaţi aşa. E război, nu vă daţi voi seama. A murit tata acum două zile de COVID, acum două zile a murit tata de COVID şi voi protestaţi? Să vă fie ruşine? Pamenii ăia la infecţioase acolo se luptă cu noi.

Proteste în mai multe orașe din țară

La Galați, oamenii legii au dat amenzi de peste 2.000 de lei. Asupra unor manifestanți au fost găsite mai multe arme albe, iar pe traseu, jandarmii au găsit bâte, bucăți de gresie și pietre ascunse. Tot la Galați, într-un taxi aflat la protest s-a găsit o macetă. În Arad, mai mulți protestatari au încercat să blocheze circulația în centru orașului cu mașini. De asemenea, câteva persoane au protestat dintr-un buldoescavator în fața Primăriei. În Craiova, peste 500 de persoane și-au exprimat nemulțumirea cu privire la restricții. Doi protestatari au fost ridicați de jandarmi.

La Brăila, manifestațiile nu au fost lipsite de incidente. Scenele violente au avut loc luni noaptea. Mai mulți participanți la protest au intrat în altercații cu forțele de ordine. În Cluj-Napoca, 150 de oameni s-au adunat în fața prefecturii, apoi au mers la pas pe străzile orașului. În Târgu Jiu s-au adunat peste 600 de persoane ce și-au strigat nemulțumirile. La Pitești, 400 de persoane s-au oprit în fața monumentului victimelor Experimentului Pitești, unde au aplaudat frenetic. În Ploiești și Alba Iulia, aproximativ 150 de persoane au cerut demisia Guvernului, iar în Suceava s-au strâns peste 50 de persoane.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI