Ce nu s-a văzut la protestele de luni noaptea din București. Tonomate cu mâncare sparte și stații STB vandalizate

Ce nu s-a văzut la protestele de luni noaptea din București. Tonomate cu mâncare sparte și stații STB vandalizate
La protestele anti-restricții, STB are pagube de  câteva mii de euro

Capitala a fost pentru a treia zi, consecutiv, scena protestelor anti-restricții. Sute de oameni au ieșit și marți seara pe străzile Bucureștiul, protestând ca și în ultimele două zile, împotriva autorităților. Numai că, deși nu au fost contre cu forțele de ordine, câteva lucruri reprobabile s-au întâmplat, lucuri nevăzute la TV. În urma evenimentelor compania de transport public STB a ieșit în pagubă.

La protestele anti-restricții, STB are pagube de  câteva mii de euro

Și marți, la fel ca duminică și luni, străzile Bucureștiului au fost pline de protestatari anti-restricții, majoritatea lor tineri. Alături de reprezentanții AUR, protestatarii au mers din Piața Universității până în fața Guvernului, în Piața Victoriei. Astfel de proteste au avut loc în aproape toată țara.

Coagulați împotriva măsurilor anti-resticții, protestatarii au scandat lozinci anti-guvernamentale, împotriva lui Raed Arafat și nu numai. Din păcate, ceea ce nu s-a văzut pe camerele de luat vederi la posturilor TV, au fost și vandalizările făcute de un grup de tineri.

Pagubele se ridică la aproximativ 30.000 de euro, fiind vorba de stațiile STB amplasate pe traseele dinspre Universitate spre Piața Victoriei. Conform oficialilor STB, construcția și amplasarea noilor stații, pe bucată, costă în jur de 8.000 de euro. În afară de distrugerile provocate stațiilor STB amplasate pe bulevarde, au mai fost vandalizate și câteva automate de sucuri și alimente, conform Poliției Locale.

”În urma protestelor anti-restricții desfășurate în cursul serii au fost înregistrate următoarele pagube materiale. Au fost sparte geamurile sparte la patru stații STB, în Parcul Unirii.

10 coșuri de gunoi, 4 bănci răsturnate și două tonomate sparte și golite de alimente”, potrivit evaluării Poliției locale București.

Ciocniri între protestatari și jandarmi, la miezul nopții în Capitală

Dacă prima parte a marșului de protest anti-restricții, de la Piața Universității la Piața Victoriei, a decurs normal, fără incidente, nu același lucru s-a întâmplat după miezul nopții. Conform Poliției Locale și a Prefectului, un grup de protestatari au avut ciocniri cu jandarmii.

Dintre organele de ordine, 12 jandarmi au fost răniți, unii dintre ei în stare gravă, fiind duși la spitalele din zonă. Conform Prefecturii, aproximativ 300 de persoane au trecut de la proteste pașnice la violențe îndreptate împotriva jandarmilor.

La debutul protestelor, Poliția Locală a aplicat peste 200 de sancțiuni, iar amenzile s-au ridicat la aproximativ 200.000 de lei. Deși protestele s-au dorit a fi pașnice, din păcate și azi-noapte lucrurile au degenerat în violențe. Conform datelor, pagubele sunt însemnate, sumele trecând lejer peste 30.000 de euro, păbugitul fiind compania de transport STB.

Rămâne să vedem dacă și în această seară vor mai avea loc proteste. Reprezentanții Alianța AUR spun că vor continua să protesteze în Capitală, și în țară împotriva măsurilor luate de autorități, considerându-le abuzive.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI