Ce s-a întâmplat în Israel la 3 săptămâni de la vaccinare. Medicii sunt uluiți

Ce s-a întâmplat în Israel la 3 săptămâni de la vaccinare. Medicii sunt uluiți
Ce se intampla in Israel, dupa 3 saptamani de vaccinare

În Israel a scăzut numărul spitalizărilor în rândul vârstnicilor, după ce peste 2,5 milioane de israelieni și-au făcut făcut vaccinul anti-coronavirus.

Ce s-a întâmplat în Israel la 3 săptămâni de la vaccinare

Astfel că campaniile de vaccinare au însemnat un progres în ce privește revenirea la o viață normală în Israel și toți mai mulți cetățeni ai acestei țări de toate vârstele aleg vaccinarea.

În Israel, după administrarea primei doze de vaccin, numărul infecțiilor cu Sars-Cov-2 a scăzut considerabil. Șefa secției de boli infecțioase de la cel mai important spital din Israel, pe nume Galia Rahav, a menționat importanța statisticilor și stagnarea infectării cu noul coronavirus în Israel.

„Au un impact, deoarece în condițiile numărului mare de infectări și al răspândirii noilor variante de virus este greu să observi din datele generale cum influențează vaccinul lucrurile. Pentru că oferă doar situația spitalizărilor printre persoanele care au fost vaccinate, aceste date sunt valoroase”, a spus Galia Rahav.

De menționat este că în Israel, la nivel național, peste 2,5 milioane de persoane au beneficiat de prima doză de vaccin anti-coronavirus, iar în prezent se pot vaccina și persoanele de peste 40 de ani.

Mai mult decât atât, și adolescenții cu vârste de peste 16 ani pot să se vaccineze în viitorul apropiat, însă numai cu acordul părinților lor. Cu toate că Israelul se confruntă cu al treilea val de epidemie, Benjamin Netanyahu, premierul Israelului, crede că vaccinul poate să readucă viața la normal și că astfel se va putea restabili economia țării.

Câte persoane s-au vaccinat în România

Până la data de 24 ianuarie 2021, peste 433.000 de persoane au fost vaccinate în România de la debutul campaniei de vaccinare, din care 419.000 cu prima doză a vaccinului Pfize-BioNTech, a anunțat Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID19 (CNACV). În intervalul 23 ianuarie-24 ianuarie, peste 27.000 de persoane au primit prima doză de vaccin și 277 de persoane au primit și doza de la rapel.

Astfel, numărul de doze administrate de vaccin împotriva COVID-19 Pfizer BioNTech până la data de 24 ianuarie a fost de 27.400, la un număr de 27.400 persoane din care:

  • 27.123 persoane vaccinate cu 1 doză;
  • 277 persoane vaccinate cu 2 doze.

Număr total de doze administrate de vaccin împotriva COVID-19 Pfizer BioNTech este de 446.285, la un număr de 433.129 persoane din care:

  • 419.973 persoane vaccinate cu 1 doză;
  • 13.156 persoane vaccinate cu 2 doze.

Pentru data de 24 ianuarie, ca și reacții adverse, s-au înregistrat în total 50 reacții comune și minore, din care:

  • 5 reacții de tip local;
  • 45 reacții generale.

Totalul reacțiilor adeverse, începând din data de 27 decembrie 2020 a fost de 1.174 reacții comune și minore, din care:

  • 371 reacții de tip local cu durere la locul injectării;
  • 803 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie).
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI