Ce s-a întâmplat, de fapt, la secțiile din Sectorul 1. Momentele demne de filme

Ce s-a întâmplat, de fapt, la secțiile din Sectorul 1. Momentele demne de filme
Ce s-a întâmplat, de fapt, la secțiile din Sectorul 1.

Candidatul PSD la Consiliul Local Sector 1, Sorin Cătălin Tomescu a dat nas în nas cu cei de la USR și PNL în fața Biroului Electoral al Sectorului, ducând în brațe 473 de procese verbale.

Ce s-a întâmplat la secțiile de votare din Sectorul 1 al Capitalei

Un bărbat cu brațele încărcate de procese verbale a ieșit luni după-amiază din complexul Mureș, în care se află atât Biroul Electoral al Sectorului 1, dar și Direcția de Salubrizare și Protecție a Mediului din subordinea primăriei conduse de Dan Tudorache. Liberala Cristina Grigorescu, împreună cu cei de la USR l-au oprit pe PSD-istul cu procesele verbale în brațe.

Potrivit Libertatea.ro, procurorii au deschis între timp un dosar penal în pentru falsificare de documente și însemne electorale și i-a scos în stradă atât pe politicienii USR, cât și pe Dan Tudorache. Acesta a cerut renumărarea fiecărui vot din Sectorul 1.

În timpul numărătorii, din sediul biroului electoral se ieșea cu brațele pline de procese verbale

Chiar în momentul în care Cristina Grigorescu avea de gând să plece, din complex iese și un grup de patru-cinci persoane cu laptopuri în brațe, mape, dosare și genți pline cu documente. În urma urma lor și un bărbat cu șapcă și cu brațele încărcate cu procese verbale. Acesta din urmă a fost identificat ulterior ca fiind Sorin Cătălin Tomescu, candidat PSD la Consiliul Local Sector 1.

„Am rămas încremenită când l-am văzut. Pentru că am fost atâția ani de zile reprezentantă a PNL în BES și la BEC. Știam că acele procese verbale nu pleacă decât însoțite de Jandarmerie. Și niciodată înainte de încheierea procesului de validare. Iar noi tocmai aflasem că mai erau multe secții de centralizat la BES”, spune Cristina Grigorescu, potrivit sursei citate.

Procesele verbale erau originale

Însăși liberala este cea care a observat că procesele verbale erau originale. Împreună cu cei de la USR-PLUS, i-a cerut bărbatului să se legitimeze și să le spună de unde vine și unde pleacă cu procesele verbale din Sectorul 1.

Cristina Grigorescu
Ce s-a întâmplat, de fapt, la secțiile din Sectorul 1

Timp de mai bine de 10 minute, bărbatul părăsit de cei cu care a ieșit din clădire a evitat să răspundă la vreo întrebare, însă, într-un final el le-a arătat buletinul, spunându-le că este de la PSD și că procesele verbale le-a obținut de la cineva din clădirea BES.

Cei de la USR-PLUS au sunat la Poliție, însă înainte de sosirea autorităților, un bărbat de la Direcția de Salubrizare și Protecția Mediului a sunat-o pe delegata PSD la BES, care se afla un etaj mai jos, și i-a cerut să vină să ia toate procesele verbale. Aceasta refuzând, le-a strâns de unul singur și le-a aruncat într-un birou închis. La solicitarea PNL și USR-PLUS, poliția a sigilat sediul Direcției de Salubrizare și Protecția Mediului.

Urmăriți Playtech.ro și pe