Bătălia continuă la Primăria Sectorului 1. Cine va fi, de fapt, noul primar: „Este vorba de câteva voturi”

Bătălia continuă la Primăria Sectorului 1. Cine va fi, de fapt, noul primar:
Bătălia continuă la Primăria Sectorului 1. Cine va fi, de fapt, noul primar: "Este vorba de câteva voturi" Sursă foto: Digi24

Una dintre cele mai controversate bătălii pentru ocuparea funcției de primar a fost dată la Primăria Sectorului 1, acolo unde candidata USR PLUS, Clotilde Armand s-a aflat în luptă strânsă cu Dan Tudorache, reprezentantul PSD.

Schimb dur de replici între Clotilde Armand și Dan Tudorache

După ce a fost nevoie și de intrvenția Poliției, se pare că la Primăria Sectorului 1, lucrurile încep să se liniștească. În cursul zilei de ieri, Dan Tudorache și-a anunțat victoria pe Facebook, mulțumindu-le cetățenilor care l-au susținut și l-au votat. La scurt timp, contracandidata sa, Clotilde Armand, a ieșit în public susținând că rivalul său politic nu se descurcă cu numărătoarea voturilor, dar că este dispusă să-l învețe să numere.

“Aud că fostul primar al Sectorului 1 nu știe să numere. Nu-i nimic. Îl învățăm noi. Până atunci vă spun doar atât: PSD este istorie în Sectorul 1 și nu-i vine a crede. Oricum, suntem cu ochii pe ei până avem toate datele oficiale”, a fost mesajul ironic transmis pe Facebook, după ce Dan Tudorache declarase că are „200 de voturi în plus față de Clotilde Armand, după terminarea numărătorii paralele”.

În cursul serii de ieri, candidatul PSD a vorbit la “Sinteza Zilei”, explicând public că în acel moment are număr de voturi egal cu cel al contracandidatei sale. Dan Tudorache a mai explicat că Dan Barna pune presiune pe Biroul Electoral de Sector ca voturile să fie numerate mai repede, ba mai mult, îi forțează pe angajații de acasă să revină la muncă pentru a ajuta.

”Pun presiune, stau de mai bine de 12 ore pe capul celor din Biroul Electoral de Sector, să numere încontinuu. O parte din personalul auxiliar sunt plecați acasă, îi forțează să îi aducă înapoi. Adică el face legea, Dan Barna…”, spune Dan Tudorache, potrivit antena3.ro.

Cine va conduce Primăria Sectorului 1

Dan Tudorache nu își recunoaște înfrângerea, susținând că este egalitate de voturi, însă, în scurt timp, adevărul urmează să fie elucidat.

”Mai sunt de numărat 17 procese verbale, și așteptăm să le numere în ordine, în liniște. Nu vrem să punem presiune pe ei. Sunt procese verbale cu probleme și așteaptă să vină președinții și să le ia la numărat.

Eu zic că suntem la egalitate amândoi, e vorba de câteva voturi! Poate să căștige unul sau celălalt”, a adăugat candidatul PSD.

Potrivit ultimelor informații, Clotilde Armand, reprezentanta USR are cu 1.157 mai multe voturi decât Dan Tudorache, rămânând doar cinci secții de votare de contorizat, scrie libertatea.ro.

Cel mai probabil, în cursul zilei de marți, locuitorii sectorului 1 vor afla în mod cert cine va lua cele mai importante decizii pentru ei, în următorii patru ani.