Situație halucinantă la Sectorul 1. Răsturnare de situație: ce s-a aflat în urmă cu puțin timp

Situație halucinantă la Sectorul 1. Răsturnare de situație: ce s-a aflat în urmă cu puțin timp
Situație halucinantă în Sectorul 1.

Candidata USR-PLUS la primăria Sectorului 1, Clotilde Armand, l-a acuzat luni pe contracandidatul său Dan Tudorache de tentativă de fraudare a alegerilor. În mai multe filmulețe postate pe pagina sa de Facebook, ea susține că în sediul primăriei au fost descoperite teancuri de procese-verbale originale necompletate.

Situație halucinantă în Sectorul 1 al Capitalei

Acuzații de fraudă la alegerile locale pentru Primăria Sectorului 1 al Capitalei. Marți, Clotilde Armand a anunțat că va cere Parchetului General preluarea anchetei  privind situația de la Biroul electoral al Sectorului 1. Candidata a acuzat o tentativă de fraudare a alegerilor de către contracandidatul său Dan Tudorache de la PSD.

„Aud că prietenul lui Omar Hayssam (Marcel Ciolacu) împreună cu fostul primar bolșevic de la Sectorul 1 (da, este un bolșevic pur sânge care a transformat Poliția Locală în poliție politică și a folosit-o să mă urmărească) vor să renumere voturile pentru că țineți-vă bine: ”voturile reprezintă voința și speranța oamenilor. Iar acestea nu trebuie în niciun caz furate.” Really? Și în 2016 ce-ați făcut domnilor?! Acum, eu vreau să-i lămuresc pe cei doi în felul următor. Astăzi voi solicita Parchetului General al României să preia ancheta despre situația de la Biroul Electoral al Sectorului 1. Să înțelegem și noi o treabă”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

Dan Tudorache vrea renumărarea voturilor

Dan Tudorache a anunțat pe Facebook, că va cere Biroului Electoral Central renumărarea voturilor de la Sectorul 1 al Capitalei.

”Azi-noapte, am solicitat Biroului Electoral Central renumărarea voturilor. Îmi doresc transparență totală, în primul rând pentru a elimina orice suspiciune despre furtul voturilor.

Pentru că voturile reprezintă voința și speranța oamenilor. Iar acestea nu trebuie în niciun caz furate. E normal ca într-o luptă atât de strânsă să se verifice fiecare vot. Nu sunt însă normale nici presiunile, nici manipulările”, a scris Dan Tudorache pe Facebook.

Dan Tudorache
Răsturnare de situație la alegerile locale de la Sectorul 1.

Adresa transmisă de președintele Biroului Electoral Central al Sectorului 1

O adresă trimisă Biroului Electoral Central de către procurorul Nicolae Sprîncu confirmă că în unele secții s-au găsit mai multe buletine de vot în urne decât persoane care apar pe lista ca au votat. Totodată , numărul buletinelor de vot nule era mai mare decât cel menționat în procesul verbal, potrivit documentului obținut de HotNews.ro.

„Având în vedere situațiile înregistrate la nivelul Biroului Circumscripției electorale nr. 1 – Sector 1, cu ocazia verificării proceselor verbale de consemnare a rezultatelor votării, în sensul că au fost identificate în urna de voturi mai multe buletine de vot decât persoane ce apar pe lista de semnături, vă rugăm să ne comunicați cum se poate închide o astfel de secție de votare, deoarece SIMPV nu permite introducerea datelor în sistem.

De asemenea, s-au identificat cazuri în care numărul de buletine de vot nule găsite fizic în dosarele prezentate de președinții secțiilor de votare la BCE 1 Sector 1 este mai mare decât cel consemnat în procesul verbal de consemnare a rezultatelor la punctul d) (dacă se modifică procesul verbal conform celor găsite în dosarul buletinelor de vot din urmă este mai mare ca numărul de semnături)” se arată în document, potrivit sursei citate.

Urmăriți Playtech.ro și pe