Ce s-a întâmplat cu 2 ore înainte ca Ion Dichiseanu să moară. S-a aflat abia azi de victoria lui VIDEO

Ce s-a întâmplat cu 2 ore înainte ca Ion Dichiseanu să moară. S-a aflat abia azi de victoria lui VIDEO
Ion Dichiseanu, condus astăzi pe ultimul drum

Unul din marii actori ai generației sale, Ion Dichiseanu, a fost astăzi condus pe ultimul drum. Marele actor a fost înmormântat la Cimitirul Bellu, find condus de familie și cei apropiați. În urmă cu două zile, pe 20 mai, își dădea ultima suflare în brațele fiicei sale, la Spitalul Floreasca. Dar în aceeași zi, cu exact două ore înainte să moară, trebuia să primească o veste importantă. Din păcate nu a mai apucat.

Ion Dichiseanu, condus astăzi pe ultimul drum

Pe 20 mai cinematografia românească a mai pierdut un mare actor. La vârsta de 87 de ani, și în urma unor complicații, Ion Dichiseanu se stingea din viață în brațele fiicei sale, Ioana Dichiseanu. Actorul fusese internat de la începutul anului cu probleme de sănătate care s-au agravat în timp.

Astăzi, la Cimitirul Bellu, aleile au fost neîncăpătoare pentru cei care l-au condus pe Ion Dichiseanu pe ultimul său drum. Familia, apropiații și un număr impresionant de români l-au condus pe marele actor. Din păcate, așa cum recunoștea cu ceva vreme în urmă, Ion Dichiseanu a trăit toată viața sa cu un mare regret, cu toate că a fost un răsfățat și un privilegiat. Marelui actor, în ultima parte a vieții sale, i-a lipsit scena.

”Eu am fost un răsfăţat. Nu mi-a ajuns timpul să răspund tuturor provocărilor, tuturor ofertelor care mi s-au făcut. Publicul mă încarcă cu energie pozitivă. Pentru actor, nimic nu este mai valoros decât să te aplaude lumea. Să te oprească pe stradă, să facă poze, să primească flori.

Lumea mă salută pe stradă, chiar dacă nu stăm neapărat de vorbă. Asta înseamnă celebritatea! Tot ce-am făcut am făcut din inimă, cu dăruire, cu trăire şi dragoste. Fără dragoste nu se poate!”,  povestea regretatul actor Ion Dichiseanu.

Înainte cu două ore să moară câștigă un proces cu statul

De câțiva ani Ion Dichiseanu s-a luptat cu statul român pentru un drept câștigat în timpul Revoluției din 1989. Conform documentelor, în 2015, Klaus Iohannis semna un decret prin care i se recunoștea actorului statutul de ”luptător cu rol determinant în Revoluția Română din 1989”. În urma acestei decizii dosarul acestuia, împreună cu alte peste 2.000 de dosare au fost reverificate, pentru a li se acorda pensia de revoluționar retoactiv. Suma se ridica la aproximativ 4.500 lei.

Ion Dichiseanu a început să primească această pensie de la data intrării în vigoare a decretului, 1 ianuarie 2015. Numai că anul trecut Casa Centrală de Pensii considera că se comisese o greșeală în cazul său, și decide să nu-i mai plătească acești bani. După decizia dată, Ion Dichiseanu, având pe merit drept la acești bani, dă statul în judecată pentru a-și recupera sumele din 2015 și până în 2020, suma fiind una extrem de mare. Decizia în acest caz avea să fie dată, în favoarea actorului, exact în ziua de 20 mai 2021, cu două ore înainte de decesul acestuia.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI