Înmormântarea lui Ion Dichiseanu a început. Cine îl conduce pe ultimul drum pe marele actor VIDEO

Înmormântarea lui Ion Dichiseanu a început. Cine îl conduce pe ultimul drum pe marele actor VIDEO
A început înmormantarea lui Ion Dichiseanu. Cine îl conduce pe ultimul drum Foto: Impact.ro

Actorul Ion Dichiseanu este condus în aceste momente pe ultimul drum. Trupul neînsuflețit al artistului a fost depus la Teatrul Nottara vineri, iar în aceste momente cortegiul funerar a plecat spre cimitirul Bellu, în aplauzele oamenilor veniți să își ia rămas bun.

Înmormântarea lui Ion Dichiseanu a început

UPDATE:  În Cimitirul Bellu, sicriul a intrat pe unșlagăr interpretat chiar de marele actor, iar în capelă au fost melodii militare.

Sunt peste 500 de persoane prezente la Cimitirul în care este înmormântat artistul. S-au adunat zeci de coroane și mii de buchete de flori, ca ultim omagiu pentru Ion Dichiseanu.

Trecerea mașinii mortuare în capela principală a cimitirului s-a făcut în aplauzele și mulțumirile celor adunați la slujbă.

„Mulțumim, maestre, pentru tot ce ați făcut pentru noi”, au spus admiratorii lui. Este prezentă și garda de onoare, iar preoții care au fost prezenți în capelă fac parte din corul Catedralei Patriarhale.

Aurel Pădureanu, soțul regretatei Cornelia Catanga, a depus și el o coroană.

Ion Dichiseanu va fi înmormântat la Cimitirul Bellu, acolo unde sunt așteptați să participe cei care l-au iubit și i-au admirat întreaga carieră. Slujba de înmormântare se va face respectând măsurile sanitare impuse de pandemia de covid-19.

Ion Dichiseanu va fi înmormântat cu onoruri militare. El va fi depus la capelă, iar slujba de înmormântare va avea loc la ora 12:00.

Marele actor va purta pe ultimul său drum un costum alb, așa cum a decis familia, care își dorește ca cei care l-au cunoscut să rămână în amintirea lor cu imaginea pe care Dichiseanu a afișat-o întreaga viața, un stil elegant și plin de bun gust, care l-a consacrat în lumea artistică.

Ion Dichiseanu a murit joi, 20 mai, la ora 15:00, după mai multe luni petrecute la Spitalul Floreasca. El a fost infectat cu o bacterie agresivă în momentul efectuării unei analize numite bronhoscopie. Din păcate, bacteria i-a afectat plămânii, iar medicii au încercat luni de zile să îl pună pe picioare.

Mai mult, familia lui se aștepta ca acesta să se întoarcă curând acasă, mai ales că dădea semne că se simte mai bine. Fusese deconectat de la aparatele care îl ajutau și începuse să mănânce singur.

Ion Dichiseanu a murit din cauza unei pneumonii

Din păcate, organismul lui Ion Dichiseanu nu s-a mai putut lupta împotriva pneumoniei cauzate de bacteria luată din spital și a cedat. El a murit în brațele fiicei sale, Ioana, după cum i-a fost și marea dorință.

Vineri, la priveghi, au fost prezente mai multe personalități din lumea artistică. Oamenii care l-au apreciat, prieteni, familie și apropiați au venit să își ia rămas bun de la marele actor.

Mormântul lui Ion Dichiseanu se află aproape de cel al Ionelei Prodan și de cripta profesorului doctor Dimitrie Gerota. El are un loc de veci pe Aleea artiștilor din Cimitirul Bellu.

Marele actor a murit înainte de a juca în rolul pregătit din Fabrica de ciocolată, o producție pentru copii inedită.

”Filmările vor avea loc la Braşov, într-un apartament interbelic superb, iar eu voi fi directorul acelei fabrici. Abia aştept să joc, sunt entuziasmat precum un copil, iar în Radu am mare încredere. Cel mai talentat om! E o poveste frumoasă, veselă, colorată.

Un băiat şi o fetiţă fură ciocolată, iar directorul fabricii de ciocolată care e un om aşa mai hâtru, iată că va fi îmbunat de gestul micuţilor, de candoarea lor.

Puterea purităţii unui copil asupra unui om ajuns la maturitate. Din distribuţie face parte şi un câine superb, care a stat foarte bine la şedinţele foto. Ca o vedetă!”, spunea Ion Dichiseanu, anul trecut.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI