Singurul regret al marelui Ion Dichiseanu. Ce susținea că i-a lipsit, toată viața VIDEO

Singurul regret al marelui Ion Dichiseanu. Ce susținea că i-a lipsit, toată viața VIDEO
Singurul regret al marelui Ion Dichiseanu. Ce susținea că i-a lipsit, toată viața

Ion Dichiseanu a fost condus astăzi pe ultimul drum de către familie, prieteni, apropiați și admiratori. El a fost înmormântat la Cimitirul Bellu, cu onoruri militare.

Singurul regret al marelui Ion Dichiseanu

Actorul a murit joi în spitalul Floreasca din București. Scena era locul în care se simțea cel mai bine, însă obișnuia să spună că i-a lipsit un lucru în viață.

”Publicul mă încarcă cu energie pozitivă. Pentru actor, nimic nu este mai valoros decât să te aplaude lumea, să te oprească pe stradă, să facă poze, să primească flori. Lumea mă salută pe stradă, chiar dacă nu stăm neapărat de vorba. Asta înseamnă celebritatea! Tot ce-am făcut am făcut din inimă, cu dăruire, cu trăire şi dragoste. Fără dragoste nu se poate!”, spunea el.

Cu toate că se bucura de un mare succes în rândul publicului, el a mărturisit că îi lipsea un singur lucru, timpul. Ar fi vrut să facă mai mult, să accepte mai multe oferte și să încânte și mai mult timp publicul.

„Eu am fost un răsfăţat. Nu mi-a ajuns timpul să răspund tuturor provocărilor, tuturor ofertelor care mi s-au făcut”, povestea Ion Dichiseanu.

Marele actor a murit joi la orele prânzului, iar trupul său a fost depus la Teatrul Nottara, de unde a fost luat sâmbătă pentru înmormântare.

„Dispariţia lui Ion Dichiseanu lasă un gol în lumea artistică din România, iar cuvintele pe care le rostea el într-un interviu acordat în urmă cu aproape un deceniu sunt azi, într-un alt context, la fel de actuale: Mi-aş dori foarte mult ca mai marii ţării să înţeleagă, nu doar la nivel declarativ, că o naţiune fără cultură este pierdută şi, deci, să privească mai înţelegător zbaterile noastre şi să ne sprijine concret”, a transmis Teatrul Nottara.

A stat internat mai mult luni în spital, după ce s-a infectat cu o bacterie în timpul unei analize.

A făcut pneumonie, iar organismul său a cedat, asta deși dădea semne că își revine. Marele actor a murit în brațele fiicei sale, Ioana Dichiseanu, după cum i-a fost și dorința.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI