Ce rol au ursitoarele la botez. De ce e extrem de important ca bebelușul să le aibă

Ce rol au ursitoarele la botez. De ce e extrem de important ca bebelușul să le aibă
De ce trebuie să aibă bebeluşul ursitoare la botez

Unul dintre cele mai cunoscute obiceiuri legate de petrecerea de botez a copiilor este cel al ursitoarelor. Puţini sunt, însă, cei care au habar ce rol au acestea şi de ce e extrem de important că bebeluşul să le aibă.

Rolul ursitoarelor la botez

De ani de zile, românii care îşi creştinează bebeluşii cheamă la petrecerea de după botez ursitoare. Din păcate, puţini sunt cei care ştiu ce rol au cu adevărat acestea. Specialiştii susţin că domniţele în rochii de zâne sunt născute din mitologia românească, iar destinul copilului este dictat de ceea ce spun ele la botez.

De asemenea, prezenţa lor face ca evenimentul să fie unul minunat atât pentru familie, pentru invitaţi, dar mai ales pentru copilaşul căruia îi vor sorti numai lucruri bune din viitor. Costumele colorate, baghetele “magice” şi dansul special fac că momentul să fie unul încărcat de emoţie. De asemenea, versurile rostite de tinere sunt mult aşteptate de toată lumea. Acestea conţin detalii din viaţa familiei, dezvăluiri sau glume care au menirea de a-i amuza pe invitaţi.

Află mai multe detalii despre rolul ursitoarelor pe Stiridinlume.ro!

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI