16 apr. 2024 | 09:08

Ce resturi din bucătărie trebuie să adaugi în solul trandafirilor. Vei avea cele mai frumoase flori, vor crește armonios

Utile
Ce resturi din bucătărie trebuie să adaugi în solul trandafirilor. Vei avea cele mai frumoase flori, vor crește armonios
Îngrijirea trandafirilor este mai ușoară decât crezi,

Când vine vorba de grădina personală, și mai ales de aceste spectaculoase flori, trandafirii, este bine de știut ce ai de făcut pentru a avea flori frumoase, inclusiv ce resturi din bucătărie trebuie să adaugi în solul trandafirilor, iar dacă faci așa vei avea cele mai frumoase flori, și vor crește armonios.

Cum ai grijă de solul trandafirilor pentru a avea cele mai frumoase flori

Îngrijirea trandafirilor este mai ușoară decât crezi, oricine îi poate crește cu succes. Ceea ce recomandă specialiștii, în gerenal, este să plantezi trandafirii într-un loc însorit, cu drenaj bun, fertilizează-i în mod regulat pentru flori impresionante, udă-i uniform pentru a menține solul umed, și taie tufele de trandafiri stabilite la începutul primăverii.

Este la fel de important să fii atent la boli precum otrăvirea sau pătarea neagră, iar dacă ți-a fost teamă să începi o grădină de trandafiri, adevărul este că trandafirii nu sunt mai greu de îngrijit decât alți arbuști cu flori. Un aspect important este și calitatea solului și ceea ce-i dăm pentru a avea flori spectaculoase, iar aici intervine și acest truc pe care ți-l oferim astăzi.

Ce resturi din bucătărie trebuie să adaugi în solul trandafirilor

Anumite resturi alimentare conțin nutrienți de care trandafirii au nevoie pentru a înflori, iar păstrarea resturilor pentru a hrăni solul este o modalitate ieftină de a obține flori și mai mari și mai sănătoase. Trandafirii sunt flori incredibil de frumoase, cunoscute pentru înflorirea lor colorată, iar tu poți contribui la încurajarea înfloririi cu doar câteva resturi de bucătărie, iar folosind aceste resturi nu vei mai avea plante ofilite cu această tehnică.

Este important să hrănim trandafirii acum, în aprilie, înainte de începerea înfloririi, pentru a ajuta planta să acumuleze rezerve de nutrienți pentru producția de flori, iar hrănirea cu cel mai bun îngrășământ va asigura flori mai mari și mai durabile. Anumite articole ieftine pentru micul dejun nu numai că ajută la întărirea trandafirilor, dar pot ajuta și la eliminarea dăunătorilor.

Cojile de banană sunt extrem de eficiente, la fel și cafeaua

Cojile de banane sunt un îngrășământ natural pentru rădăcina trandafirilor datorită conținutului lor de potasiu, care ajută la creșterea florilor, dar și la creșterea sănătății și a rezistenței plantelor la boli.

Cafeaua conține azot, care ajută frunzele trandafirilor să crească și mai luxuriante și, de asemenea, ajută la descurajarea dăunătorilor, cum ar fi melcii și melcii, datorită mirosului său puternic.

De asemenea, este ușor acidă, ceea ce ajută la îmbunătățirea calității solului plantei. Asigură-te că aplici ușor zațul de cafea sau că îl amesteci cu compostul, deoarece o cantitate prea mare de cafea acidă poate dăuna plantei.

Cojile de ouă și laptele, o modalitate bună pentru solul trandafirilor

Cojile de ou oferă trandafirilor o sursă de calciu, care este un nutrient esențial pentru creșterea florilor și dezvoltarea rădăcinilor. Curăță bine cojile de ouă, lasă-le să se usuce și apoi mărunțește-le în bucăți mici. Acest lucru îi ajută să le încorporeze în sol pentru a elibera încet nutrienți pe măsură ce se descompun.

Laptele nu este necesar pentru a furniza substanțe nutritive plantelor, dar are proprietăți antifungice pentru a ajuta la prevenirea mucegaiului și a bolii cu puncte negre. Boala petelor negre este una dintre cele mai grave boli care pot afecta trandafirii.

Este puțin probabil să îi omoare, dar are un aspect inestetic și slăbește foarte mult planta, făcând-o mai sensibilă la dăunători și alte boli. Astfel că, cele două ingrediente din bucătărie te vor ajuta să ai cele mai frumoase flori.

Concluzie

Acum că ai aflat ce aid e făcut și ce resturi din bucătărie trebuie să adaugi în solul trandafirilor, tot ce ai de făcut este să te apuci de treabă și să nu mai arunci aceste resturi. După cum vezi, îți pot fi de folos în grădina ta.

Parteneri
Tragedie pentru Tzancă Uraganu. Nepotul manelistului a murit la o vârstă fragedă
Redactia.ro
Companiile aeriene au introdus o nouă regulă! Însoțitorii de bord nu vor primi pasagerii în avion dacă nu o respectă
Click.ro
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are doar 28 de ani
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
Jojo, apariția serii la Premiile Gopo 2024! Rochia ei decupată a făcut senzație! FOTO
Unica.ro
Vestea așteptată de fanii Scooby-Doo. Seria live-action cu celebrele personaje, lansată pe Netflix
EVZ.ro
Ce s-a arătat pe geam, în casa lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu, înainte ca acesta să moară. Alina Marymar, postare cutremurătoare: „Alt semn...” / FOTO
Spynews
E total obligatoriu privind banii de pensii. Anunț de la Guvern azi, 30 aprilie: Nu se...
Capital.ro
Pericolul din vopseaua de ouă. Ce conține și cât de mult ne poate afecta sănătatea
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Alertă în SPAȚIUL AERIAN ROMÂNESC! Avion IRANIAN, interceptat
Mediaflux
Dublă tragedie în Săptămâna Mare, în Călărași. O bunică a murit dupa ce a aflat că nepoata de patru ani s-a stins din viață
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce a putut găsească o mamă în camera fiicei care spunea că aude „monștri”. Trăiau în peretii casei!
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro