09 apr. 2024 | 10:28

Ce să faci dacă în frunzele trandafirilor din grădină apar găuri. E nevoie de o singură stropire cu acest amestec

Sfaturi pentru grădinari
Ce să faci dacă în frunzele trandafirilor din grădină apar găuri. E nevoie de o singură stropire cu acest amestec
Ai grijă de trandafirii din grădina ta, dacă în frunze apar găuri!

Este perioada de glorie a trandafirilor, câând încep să înflorească și să-ți facă grădina un adevărat rai, dar este și un alt moment, când încep să apară găuri în frunze. Așa că este bine să știi ce să faci dacă în frunzele trandafirilor din grădină apar găuri, și este nevoie de o singură stropire cu un singur amestec.

Ai grijă de trandafirii din grădina ta, dacă în frunze apar găuri

Larvele de muște de trandafir, uneori numite melc de trandafir, sunt un dăunător comun al trandafirilor. Deteriorarea timpurie prin hrănire provoacă găuri de țesut foliar transparent pe frunze, deoarece larvele se hrănesc pe suprafața frunzei. Pe măsură ce larvele se măresc, leziunile provocate încep să traverseze frunza, formând adesea găuri alungite caracteristice.

Inițial, ați putea suspecta gândacul japonez ca fiind vinovatul, deoarece pagubele arată similar, dar efectul și dimensiunea inițial mică a găurilor indică faptul că este vorba de muște de trandafir.

Deși pagubele sunt neatractive, cu excepția cazului în care există un număr mare de larve, cantitatea de țesut foliar mâncat nu ar trebui să provoace daune permanente sau să slăbească trandafirii, dacă aceștia sunt sănătoși în rest. Cu toate astea, este bine să știi ce să faci dacă în frunzele trandafirilor din grădină apar găuri. E nevoie de o singură stropire cu un anume amestec.

Experții spun ce să faci dacă în frunzele trandafirilor din grădină apar găuri

În cazul în care există o astfel de situație, experții spun că este momentul să vă gândiți serios la ceea ce aveți de făcut, altfel existând riscul să aveți trandafiri mai puțini în grădină.

Recomandarea acestora este că larvele ar trebui să fie controlate dacă ați folositun anume amestec în termen de șase săptămâni. O primă formă de  ascăpa de această situație este că larvele pot fi doborâte de pe frunze cu un jet puternic de apă. Apoi, odată dislocate, ele nu mai pot reveni la trandafir.

Pesticidele care conțin neem sau spinosad sunt eficiente, la fel ca și săpunurile insecticide și uleiurile horticole. Asigurați-vă că acoperiți bine partea de jos a frunzelor atunci când pulverizați, deoarece aici stau în general larvele.

Pe timp de caniculă, asigurați-vă că pulverizați pesticidele la sfârșitul zilei, când începe să se răcească, deoarece pulverizarea în plin soare, la temperaturi ridicate, poate provoca arsuri ale frunzelor. Dacă vrei să ai flri spectaculoase, trebuie să faci multe în curte și grădină, iar rezultatele se vor vedea în scurt timp.

Este nevoie de o singură stropire cu un singur amestec

Când vine voreba de găurile de pe frunze, specialiștii mai spun că este nevoie de o singură stropire cu un singur amestec, și anume „MOSPILAN 20”, un insecticid sistemic care va da randament, fiind necesară o singură stropire a frunzelor de trandafir.

Acest amesatec, conform experților, are rezultate în combaterea afidelor, păduchilor lânoși, a tripsului, și împotriva tuturor dăunătorilor de plante ornamentale, vița de vie, etc., și făcând așa, scapi de o mare problemă, și vei avea flori din belşug.

Parteneri
Tragedie pentru Tzancă Uraganu. Nepotul manelistului a murit la o vârstă fragedă
Redactia.ro
Companiile aeriene au introdus o nouă regulă! Însoțitorii de bord nu vor primi pasagerii în avion dacă nu o respectă
Click.ro
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are doar 28 de ani
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
Jojo, apariția serii la Premiile Gopo 2024! Rochia ei decupată a făcut senzație! FOTO
Unica.ro
Vestea așteptată de fanii Scooby-Doo. Seria live-action cu celebrele personaje, lansată pe Netflix
EVZ.ro
Ce s-a arătat pe geam, în casa lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu, înainte ca acesta să moară. Alina Marymar, postare cutremurătoare: „Alt semn...” / FOTO
Spynews
E total obligatoriu privind banii de pensii. Anunț de la Guvern azi, 30 aprilie: Nu se...
Capital.ro
Pericolul din vopseaua de ouă. Ce conține și cât de mult ne poate afecta sănătatea
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Alertă în SPAȚIUL AERIAN ROMÂNESC! Avion IRANIAN, interceptat
Mediaflux
Dublă tragedie în Săptămâna Mare, în Călărași. O bunică a murit dupa ce a aflat că nepoata de patru ani s-a stins din viață
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce a putut găsească o mamă în camera fiicei care spunea că aude „monștri”. Trăiau în peretii casei!
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro