28 mart. 2024 | 19:05

Când devine prea târziu să tai trandafirii și ce trebuie să faci dacă uiți să-i tunzi. Grădinarii știu secretul pentru flori viu colorate

Sfaturi pentru grădinari
Când devine prea târziu să tai trandafirii și ce trebuie să faci dacă uiți să-i tunzi. Grădinarii știu secretul pentru flori viu colorate
Momentul ideal pentru a tăia trandafirii

Tăierea trandafirilor la timpul potrivit duce la o creștere bună și o înflorire prolifică. Pe de cealaltă parte, tăierea prea devreme sau prea târziu vă poate deteriora trandafirul.

Când este bine să tăiați trandafirii

Trandafirii sunt adesea considerați vedetele grădinii. Florile strălucitoare și pline de culoare oferă una aspect mult mai plăcut, fie că le aveți plantate în grădină sau pur și simplu într-un vază, în casă.

Aceste flori necesită o îngrijire corespunzătoare pentru a crește armonios. Înțelegerea abordării corecte a îngrijirii și creșterii trandafirilor și cunoașterea când să tăiați trandafirii este vitală pentru a vă asigura că florile dumneavoastră se dezvoltă așa cum trebuie.

Cunoașterea momentului corect din an pentru tăierea trandafirilor este importantă pentru a maximiza înflorirea. Desigur, timpul de tăiere diferă în funcție de tipul de trandafir, dar există câteva reguli simple pe care puteți să le urmăriți.

Momentul ideal pentru a tăia trandafirii este la sfârșitul iernii sau la începutul primăverii, în funcție de specia de trandafir. Totodată, un factor foarte important este și clima.

O perioadă ideală este după ultimul îngheț, dar atunci când noii muguri încep să înflorească. Chiar dacă este greu de prezis vremea, o inspecție rapidă a tulpinilor de trandafiri vă va ajuta să vă ghidați.

Tăierea la începutul lunii aprilie este adesea cea mai potrivit perioadă. De regulă, cei care locuiesc în regiuni mai calde pot finaliza tăierea trandafirilor mult mai devreme decât cei din zonele mai reci.

Momentul potrivit pentru a tăia trandafirii cățărători

Trandafirii cățărători se pot tăia la sfârșitul toamnei până în mijlocul iernii, mult mai devreme față de cei normali. La tăiere, veți putea identifica care tulpini sunt mai sănătoase și care ar trebui îndepărtate sau tăiate înapoi.

De asemenea, nu este recomandat să tăiați trandafirii cățărători la începutul primăverii. Există mai multe soiuri de trandafiri, așa că este bine să vă informați din timp pentru a identifica momentul potrivit pentru tăierea trandafirului specific.

Totodată, în timp ce tăierea trandafirilor prea târziu poate avea un impact negativ asupra creșterii, la fel de problematică poate fi și tăierea prea devreme a acestora.

Tăierea stimulează creșterea, deci dacă tăiați trandafirii mult prea devreme, noua creștere va fi afectată de zăpadă și îngheț.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear care a marcat omenirea
Digi24
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Decizie pentru cei care primesc pensia PRIN POȘTĂ. Anunțul venit chiar astăzi, 27 APRILIE
Capital.ro
Horoscop 28 aprilie 2024. Racii petrec timp de calitate cu cei dragi, Vărsătorii sunt deschiși la noi colaborări
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
CALCUL pentru PENSIE! ACTELE care SCHIMBĂ totul
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin. S-a căsătorit și pare mai fericit ca niciodată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro