Ce restricţii ar putea intra în vigoare la 1 august. Persoanele nevaccinate, principalele vizate

Ce restricţii ar putea intra în vigoare la 1 august. Persoanele nevaccinate, principalele vizate
Ce restrictii ar putea intra in vigoare la 1 august

Starea de alertă va mai dura încă cel puțin 30 de zile, spun oficialii României. Pe durata verii masca devine un accesoriu obligatoriu de purtat în spațiile închise. Petrecerile și evenimentele se vor termina la ora 02.00. Care sunt noile restricții care ar putea intra în vigoare de la 1 august

Ce restricţii ar putea intra în vigoare la 1 august

Premierul României Florin Cîțu trage un semnal de alarmă și apelează la spiritul civic al cetățenilor români de a merge să se vaccineze împotriva COVID-19 într-un număr cât mai mare.

Conform statisticilor naționale, la 1 iunie targetul de 5 milioane de persoane vaccinate nu a fost atins, iar la 1 august autoritățile sperau ca peste 7 milioane de români să fie imunizați împotriva coronavirusului.

Oficialii țării susțin că de la 1 august 2021 persoanele care ar putea avea mai multe restricții ar fi românii care nu și-au făcut vaccinul anti-COVID 19:

„Dacă vaccinarea nu merge în direcţia corectă, putem să tragem şi frâna de mână, până la urmă nu putem să ne jucăm cu aceste lucruri. Să venim mai încet cu aceste măsuri.

Dar eu cred că românii vor din nou evenimente private, nunţi, botezuri, vor să meargă la concerte, vor să meargă la mare, am încredere că este o motivaţie foarte bună să se vaccineze”, a declarat premierul Florin Cîțu, la scurt timp după relaxarea măsurilor de la 1 iunie 2021.

Ce noi relaxări vor fi permise de la 1 august

De asemenea, datorită numărului în descreștere a cazurilor pozitive de COVID-19 din ultima perioadă, premierul țării a anunțat o nouă serie de relaxări. Măștile se vor purta, în continuare, în spațiile închise, iar numărul persoanelor permise la evenimente în aer liber crește la 150.

„Relaxări, nu restricţii. Nu scăpăm de mască la interior, deocamdată. Sunt relaxări mai mult pentru evenimente în spaţiu în aer liber, cu un număr mai mare de participanţi. Ora nu se schimbă, rămâne tot ora 2 noaptea. Nu sunt foarte multe relaxări.

Aşa cum arată acum situaţia, mergem cu ce avem, cu excepţia evenimentelor. Suntem încă într-o situaţie foarte bună. Avem şi condiţii la intrarea în ţară pe care nu le modificăm. Suntem precauţi. Singura pregătire pentru valul 4 este vaccinarea.

Rămân vaccinuri şi pentru a treia doză. Aşteptăm decizia, dar specialiştii se îndreaptă spre acest lucru. Ei ne vor spune că trebuie administrată. Aşa arată direcţia în care merg discuţiile”, a declarat, acum câteva zile, premierul Florin Cîţu în Parlament.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI