Ţările în care paşaportul covid este obligatoriu. Nu poţi intra fără el în restaurante sau la piscine

Ţările în care paşaportul covid este obligatoriu. Nu poţi intra fără el în restaurante sau la piscine
Europa impune pașaportul covid peste tot

Odată cu creșterea numărului de cazuri de infectări pașaportul covid a devenit obligatoriu în mai multe state europene. Și nu vorbim aici doar de accesul turiștilor pe teritoriile acestora. În anumite state pașaportul covid este cerut înclusiv la intrarea într-un teatru, cinematograf, restaurat sau chiar la piscină. Decizia de obligativitate pentru pașaport a devenit o necesitate.

Europa impune pașaportul covid peste tot

O creștere bruscă a noilor infecții datorită variantei Delta extrem de contagioase și o încetinire a ratelor de vaccinare au împins guvernele să facă obligatoriu pașaportul covid și vaccinările pentru lucrătorii din domeniul sănătății și alte grupuri cu risc ridicat. Un număr din ce în ce mai mare de țări stipulează, de asemenea, că va fi necesar un test negativ pentru a lua masa într-un restaurant, printre altele.

Persoanele care doresc să meargă la cinematografe, muzee, meciuri sportive și alte locuri culturale din Franța vor trebui să prezinte dovada vaccinării covid sau un test negativ începând de miercuri. În aceste zile Franța se confruntă cu o creștere a cazurilor din varianta Delta extrem de transmisibilă.

Pașaportul covid va fi necesar pentru toate evenimentele sau locurile cu mai mult de 50 de persoane. Decizia va intra în vigoare miercuri înainte de a fi extins la restaurante, cafenele și centre comerciale în august. Anunțul a fost făcut de președintele Emmanuel Macron într-o adresă televizată săptămâna trecută. Odată ajuns înăuntru, însă, oamenii își pot scoate măștile de față, care rămân necesare în interiorul magazinelor sau în transportul public. Măștile sunt acum obligatorii din nou în departamentul sudic Pirinei Orientale, învecinat cu Spania.

Italia face obligatoriu pașaportul pentru restaurante, săli de sport, cinematografe și alte spații

Pașaportul covid în Italia va fi în curând necesar pentru a avea acces la mai multe locuri de agrement și culturale. Obligativitatea va fi inclusiv la restaurante, în conformitate cu un nou decret semnat joi. Guvernul italian a anunțat joi seară că utilizarea certificatului verde din țară va fi prelungită de vineri, 6 august.

Oamenii din Italia vor avea nevoie în scurt timp de pașaportul covid pentru a intra în săli de sport, piscine, muzee, cinematografe, teatre, stadioane sportive și alte locuri publice. Obligativitatea va fi  și pentru zonele de relaxare interioare la baruri și restaurante.

Declarația îi aparține ministrului Sănătății, Roberto Speranza, într-o conferință de presă. Guvernul a discutat, de asemenea, cu privire la obligativitatea pentru pașaportul covid pentru zborurile interne și trenurile pe distanțe lungi. Acest lucru nu a fost inclus în decret și va fi discutat mai târziu, potrivit rapoartelor media italiene.

Alte 10 state impun pașaportul covid

Potrivit presei locale și internaționale, alte 10 state se gândesc să impună obligativitatea pașaportului covid pentru toate spațiile, conform agenției Reuters. Așa se face că mai multe state europene, în afară de cele menționate anterior, și nu numai, vor impune obligativitatea accesului doar cu pașaportul covid. Iată care sunt aceste state, după cum urmează:

  • Australia
  • Grecia
  • Marea Britanie
  • Canada
  • Indonezia
  • Kazakhstan
  • Polonia
  • Rusia
  • Arabia Saudită
  • Turkmenistan

 

În toate cele 10 state numărul cazurilor de infecții cu noua tulpină au crescut vertiginos. Din această cauză autoritățile au anunțat decizia de a obliga cetățenii, fie străini fie locali, să aibă asupra lor pașaportul covid. O astfel de decizie este în discuție și la nivelul autorităților române. Deocamdată nu s-a dat nimic oficial, în schimb s-a decis ca doar cei vaccinați să aibă acces în weekend în mall-uri.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI