Mâncarea de mazăre este una dintre cele mai îndrăgite preparate tradiţionale. Gustoasă, sănătoasă, plină de nutrienţi şi uşor de făcut, aceasta a devenit rapid şi una dintre reţetele preferate de gospodine.
Mazărea este una dintre cele mai apreciate leguminoase datorită gustului său dulce și versatilității în bucătărie. Cu o istorie îndelungată, fiind consumată încă din Antichitate, această mică bijuterie verde este nu doar delicioasă, ci și extrem de sănătoasă. Mazărea este o sursă excelentă de proteine vegetale, fibre și vitamine esențiale. Printre cele mai importante beneficii nutriționale ale mazărei se numără:
Mâncarea de mazăre este preferata multor români, însă moldovencele folosesc un ingredient special pentru a da o aromă diferită preparatului. Mai exact, acestea pun, imediat ce mazărea a dat în fiert, o lingură de boia afumată. Foile de dafin şi usturoiul nu trebuie să lipsească nici ele din preparat, mai spun gospodinele cu experienţă.
Citeşte şi Cum ești păcălit la restaurante. Detaliul din meniu care te face sa lași mai mulți bani
Mazarea, o delicatesa pentru multi romani
Mâncarea de mazăre nu este singura modalitate în care leguma dulce poate fi gătită. Aceasta este recunoscută pentru versatilitatea sa:
Pentru a păstra culoarea verde vibrantă și textura crocantă, mazărea trebuie gătită cu atenție. Este recomandat să fie fiartă în apă cu sare pentru maximum 2-3 minute, iar apoi scufundată rapid în apă cu gheață. Astfel, își va păstra prospețimea și nutrienții.
Citeşte şi Cele 4 tipuri de mâncare pe care un bucătar nu le-ar comanda niciodată la un restaurant