Un bucătar experimentat știe ce preparate să evite chiar și în restaurantele cu un meniu variat. Într-un steak house, anumite opțiuni pur și simplu nu își merită prețul sau nu oferă cea mai bună experiență culinară. Iată care sunt acele patru feluri de mâncare de care orice bucătar priceput s-ar feri.
Un restaurant de fripturi oferă de obicei o gamă largă de opțiuni, însă pentru cei care cunosc cu adevărat bucătăria, există întotdeauna câteva feluri de mâncare care trebuie evitate pentru a savura la maximum experiența culinară oferită de un steak house autentic.
Deși supa de scoici este un preparat popular în restaurantele de fripturi, aceasta nu ar trebui să fie prima alegere decât în locuri faimoase pentru prospețimea ingredientelor.
Supa de scoici din afara New England-ului riscă să nu fie preparată cu aceeași atenție la gust și textură, mai ales dacă nu sunt folosite ingrediente de calitate, notează Business Insider. În plus, aceasta este atât de densă și sățioasă încât îți poate reduce pofta pentru friptura de la felul principal.
În afara restaurantelor specializate în preparate marine, tonul prăjit poate fi o alegere dezamăgitoare. Preparat adesea până la uscăciune și lipsit de aroma intensă pe care o oferă un sashimi sau un ton de calitate, acest fel de mâncare este dificil de apreciat într-un steak house.
Chiar și tonul servit crud în astfel de locuri poate să nu aibă prospețimea dorită, iar un bucătar-șef ar evita să-l comande, preferând preparatele specifice restaurantului.
Salata Wedge, deși populară pentru aspectul său rustic, nu este apreciată de toată lumea. O salată Wedge este un amestec de frunze iceberg, bacon și dressing, însă textura icebergului o face greu de tăiat, necesitând un efort mai mare decât ar trebui pentru o salată.
Pe lângă aceasta, baconul și dressingul de brânză albastră pot fi prea grele atunci când sunt consumate alături de friptura principală. Salatele mai simple și mai echilibrate, cum ar fi cea Caesar cu crutoane de casă, sunt opțiuni mai potrivite.
Citește și Ce se alege de mâncarea rămasă la hotelurile all-inclusive. Adevărul despre mitul refolosirii alimentelor!
Pieptul de pui este o alegere pe care un bucătar nu o face niciodată atunci când vizitează un steak house. Acesta are tendința să fie mai puțin suculent decât carnea roșie, iar pentru un preț similar, un steak house este mai bine pregătit să gătească fripturi de vită sau pește proaspăt.
În loc să se expună riscului de a primi un piept de pui ușor uscat sau fără gust, orice cunoscător în arta culinară ar alege o bucată de carne roșie bine gătită sau o friptură suculentă, preparată cu măiestrie.