24 ian. 2024 | 15:58

Cum ești păcălit la restaurante. Detaliul din meniu care te face sa lași mai mulți bani

Diverse
Cum ești păcălit la restaurante. Detaliul din meniu care te face sa lași mai mulți bani
„Ochii multor oameni se îndreaptă inițial spre partea din dreapta”

Atunci când te decizi să petreci o seară, fie ea și romantică, la un restaurant, ar fi cazul să fii mai atent la meniu, nu de alta, dar ai putea fi păcălit. Dacă nu ți s-a întâmplat până acum așa ceva, citește mai departe și află cum um ești păcălit la restaurante, mai ales că vorbim despre detaliul din meniu care te face sa lași mai mulți bani.

Atenție la cum ești păcălit la restaurante!

Te-ai decis să îți duci partenera la un restaurant, unde să petreceți o seară în doi. Dar, deși nu ți-ai făcut un buget anume, te trezești cheltuind prea mult, și te întrebi dacă nu cumva ai cam sărit calul când ai comandat. Dar, așa cum spun unii specialiști, nu este vina ta, ci meniul restaurantelor, și se pare că a devenit o regulă generală.

Citește despre: Ce să nu comanzi niciodată într-un restaurant. Celebrul Gordon Ramsay a dat un sfat vital pentru clienți

Configurația unui meniu este concepută pentru a optimiza profitul, conform specialiștilor, care vorbesc despre cinci moduri în care restaurantele folosesc limbajul, psihologia și economia comportamentală pentru a vă deschide apetitul și a face mai mulți bani pe seama unui client. Din păcate, și până la un anumit punct este de înțeles, fiecare vrea să facă profit, prețurile din zilele noastre au crescut enorm la toate serviciile, inclusiv în restaurante.

Cum ești păcălit la restaurante. Detaliul din meniu care te face sa lași mai mulți bani

Conform unor experți în domeniu, proprietarii de restaurante plasează în mod strategic elementele din meniul lor, ceea ce este cunoscut sub numele de teoria „punctelor de atracție”, și care derivă din efectul clasic în psihologie cunoscut sub numele de efectul de poziție în serie. Vrei să știi cum funcționează acest lucru? Citește acest articol pentru a afla cum ești păcălit la restaurante, dar și despre ingineria meniului și cum vă face să cheltuiți mai mulți bani.

Află detaliul din meniu care te face sa lași mai mulți bani

Proiectarea unui meniu pentru a maximiza profiturile restaurantelor, sau pe scurt, „ingineria meniului” sau psihologia meniului, se concentrează pe modul de a crește atenția clienților prin aranjarea strategică a categoriilor de preparate în paginile meniului.

Află despre: La ce trebuie să fii atent când citeşti un meniu la un restaurant. Aşa eşti păcălit şi plăteşti mai mult pe mâncare

Ruth Alexander, prezentatoarea emisiunii „The Food Chain”, a explicat cum restaurantele folosesc limbajul, psihologia și economia comportamentală pentru a vă stimula apetitul și a face mai mulți bani. Ruth spune într-un videoclip publicat pe Instagram, „Totul într-un meniu este conceput pentru a vă face să cheltuiți mai mult„.

Cum ești păcălit la restaurante. Detaliul din meniu care te face sa lași mai mulți bani

Ea s-a referit apoi la știința ingineriei meniului, care utilizează datele privind vânzările și costurile alimentelor pentru a stabili prețurile și a decide ce feluri de mâncare să fie evidențiate în meniu. A dezvăluit apoi cele 5 tehnici de inginerie a meniului, inclusiv încorporarea de cutii, plasarea mâncărurilor scumpe în partea superioară și altele.

„Dacă pui un fel de mâncare într-o cutie, acesta crește vânzările cu aproximativ 30%. Oamenii au tendința de a comanda primul sau ultimul lucru pe care îl văd.

Ochii multor oameni se îndreaptă inițial spre partea din dreapta sus a unui meniu – așa că acolo este locul unde restaurantele își pun felurile de mâncare vedetă, care sunt cele mai populare și profitabile”.

Prețul tinde să sugereze că un loc este exclusivist sau la modă

Cu cât descrierea este mai lungă, cu atât mai scump este felul de mâncare, a mai spus expertul, iar un alt criteriu, la fel de important, este prețul:

„Prețul întreg tinde să sugereze că ar putea fi un loc este exclusivist sau la modă, în timp ce folosirea prețurilor cu zecimale să sugereze altceva.

De asemenea, plasarea unui fel de mâncare scump în capul listei le face pe cele care urmează să pară că au un preț mai rezonabil”, a mai dezvăluit expertul.

Vezi și: Produsul alimentar cu care Ikea vrea să dea lovitura. Ce vor găsi clienţii în meniul restaurantului de acum

Concluzie

Acum, că ai aflat cum ești păcălit la restaurante, și care este detaliul din meniu la care să fii antent, data viitoare când mergi într-un restaurant, vei știi cu exactitate ce trebuie să faci și, bineânțeles, la ce să fii atent.

Digisport.ro
Unde s-a angajat Neil Lennon, după ce n-a rezistat decât 6 meciuri în România
Stirile PROTV
Ce făcuse șoferul strivit de tramvai în București chiar înainte de tragicul accident. ANIMAȚIE GRAFICĂ cu momentul impactului
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Ce scria CIA despre Nicolae Ceaușescu în ultimele sale zile de viață. Spionii din timpul Revoluției
Spynews.ro
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Cum este raiul în realitate: relatarea unui reputat neurochirurg care a intrat în comă. „A fost dovada incontestabilă a realității experienței mele”
BZI.ro
Irina Columbeanu este o domnișoară elegantă! Cum arată dormitorul ei din vila în care locuiește
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Laura Cosoi arată TOP la 42 de ani: decoleteu adânc, rochie mulată și transparentă și asta nu e tot. Are patru copii, dar i-a lăsat mască pe mulți cu silueta ei
Parteneri
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum arată nevasta premierului
Redactia.ro
Ceaiul care te va ajuta să dormi ca un bebeluș. E preparat din coaja unui fruct regăsit în orice magazin
Click.ro
„UE și-a pierdut mințile. Este un gest sinucigaș”. Moscova despre ajutorul european acordat Ucrainei
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
O bancă celebră pune pe liber mii de oameni. Angajați care rămân pe drumuri
EVZ.ro
Lambada se externează după ce a devenit mamă pentru a treia oară. Cine îi este alături în aceste momente / PAPARAZZI
Spynews
România și Ungaria sunt obligate. S-a dat ordin de la UE. Am ajuns de râs în Europa
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
Răsturnare de situație în ALEGERILE din SUA! ADEVĂRUL despre TRUMP și KAMALA
Mediaflux
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro