Bucătăria japoneză, pe lângă faptul că este una extrem de simplă, este și spectaculoasă. Când vine vorba de anumite rețete, gospdinele din Japonia surprind prin ingredientele folosite, spre exemplu, la banalele clătite. Așa că, am aflat că ceea ce pun gospodinele din Japonia în clătite le fac super pufoase și moi.
Cultura japoneză este una care fascinează și astăzi, deși sunt mulți cei care au acces acum la ea. În aceeași măsură, și bucătăria japoneză este una fascinantă, extrem de gustoasă, dar și plină de imprevizibil.
Dacă e să ne rezumăm doar la cea legată de preparatele dulci, vom constata că și aici se poate vorbi de o adevărată artă, iar unele dintre gospodine își dedică aproape tot timpul pentru a crea lucruri excepționale.
Așa se face că, în cadrul acestei bucătării, putem vorbi de preparate și rețete sub numele de Imagawayaki, Wagashi, etc, doar pentru a exemplifica câteva din aceste elemente.
Cu alte cuvinte, când vorbești de bucătăria japoneză, fie că ar fi vorba de cheesecake-ul sufleu moale ca bumbacul, sau prăjiturile matcha bogate în unt și prăjitura cu căpșuni, toate sunt parte din cele mai populare deserturi japoneze din toate timpurile, și trebuie să le încercați pe toate.
Dar, printre multitudinea de deserturi se numără și clătitele japoneze, iar gospodinele din Japonia au și un ingredient secret care le va face să fie super pufoase și moi.
Dacă e să ai curiozitatea să cauți pe internet, vei descoperi o serie întreagă de rețete speciale pentru cum faci cele mai pufoase clătite japoneze, dar una dintre ele este ceva mai specială.
Conform unor cercetători în arta culinară japoneză, cea mai bună rețetă de clătite japoneze include ingredientul care nu numai că le va face delicioase, dar vor rămâne mult timp pufoase și moi.
Unele dintre voi, dragi gospodine, poate ați auzit deja despre clătitele japoneze incredibil de moi și pufoase, dar rețeta pe care Boku, un cercetător în arta culinară din Japonia, a prezentat-o recent cu un avantaj în plus. Cercetătorul spune că această rețetă este și sănătoasă, deoarece secretul pentru a face aceste clătite pufoase este nimeni altul decât tofu.
Pentru început avem nevoie de ingredientele necesare pentru a face această rețetă, așa că, iată care sunt acestea:
Conform rețetei prezentate de cercetător, se pun 100 g de tofu silken, fără să se scurgă, într-o pungă și se strivesc cu mâna până se omogenizează, apoi se adaugă 1 ou și se mai strivește puțin.
Puneți amestecul într-un castron și amestecați cu 30 cc de lapte, apoi adăugați 150 g de amestec pentru clătite și amestecați de vreo 10-20 de ori.
Puneți aluatul pe o tigaie neunsă și gătiți la foc mic, acoperit, timp de 1 1/2 până la 2 minute. Apoi întoarceți, acoperiți și gătiți pentru încă 1 1/2 până la 2 minute. Dacă faceți trei clătite, separați aluatul în trei treimi și gătiți-le pe rând.
Potrivit lui Boku, „Odată ce faci aceste clătite moi, nu te vei mai întoarce niciodată la clătitele obișnuite!”. Bineînțeles, ajută și faptul că sunt mai sănătoase decât clătitele normale, deoarece folosesc tofu.