Clătitele sunt printre cele mai iubite deserturi de către români. Ele ne aduc aminte de perioada copilăriei, mai ales când bunica ni le pregătea aproape zilnic și le savuram cu dulceață făcută în casă. Sunt extrem de ușor de făcut și sunt absolut delicioase, în orice moment al zilei. Pentru că suntem în Postul Paștelui, astăzi vă arătăm cum preparați cele mai pufoase clătite de post!
Clătitele sunt printre cele mai delicioase deserturi! Se fac ușor și nu necesită multe ingrediente. Acestea se pot prepara chiar și în post, evident fără să le adăugăm lapte și ouă. Clătitele de post reprezintă una dintre cele mai bune opțiuni, mai ales la micul dejun.
Pentru a ieși cât mai pufoase și aromate, trebuie să ținem cont de câteva trucuri. În primul rând trebuie să renunțăm la produsele de dulce din compoziție, ouă și lapte. Acestea pot fi înlocuite cu alte ingrediente pentru a le da o aromă aparte. Iată cum faceți cele mai bune clătite de post!
Prima dată, într-un bol mare, se amestecă apa minerală, uleiul de cocos, făina, un praf de sare și zahărul vanilat sau esența, la alegere. Se poate folosi telul sau mixerul, pentru ca aluatul să fie cât mai omogen și să nu se formeze cocoloașe. Aluatul se lasă timp de o jumătate de oră la frigider. După ce timpul a expirat, clătitele se pot prăji.
Într-o tigaie încinsă, unsă cu puțin ulei, se pune câte un polonic de compoziția de clătite și se înclină tigaia, astfel încât aluatul să fie distribuit cât uniform. Se rumenește fiecare clătită pe ambele părți, timp de 2 minute. Clătitele se întind pe o farfurie plată. Este important să le puneți una peste alta, pentru a se păstra cât mai pufoase și aerate. Se pot servi cu dulceață sau cu miere!