Desertul pe care niciun român nu îl poate refuza, gustul copilăriei, un adevărat răsfăț pentru papilele gustative. Am crede că nu este deloc complicat să preparăm clătite, însă realitatea este că putem da greș în multe etape. Există câte un truc ce ne poate salva de fiecare dată, însă nu toate ar trebui aplicate. Află care este ingredientul pe care nu trebuie să îl adaugi niciodată în aluatul de clătite dacă a ieșit prea gros.
Cine poate refuza o porție de clătite? Subțiri, moi, ușor aerate, dulci, pot fi completate cu gemul sau dulceața preferată, chiar și cu cremă de ciocolată, posibilitățile sunt numeroase. La prima vedere, nu sunt deloc greu de preparat, însă realitatea este că putem da greș în multe etape, în special în ceea ce privește compoziția.
Primul pas spre reușită este făina. Ea trebuie cernută bine când o turnăm în bol. Apoi, se formează un mic crater în centrul ei și acolo se încorporează restul ingredientelor, treptat, în timp ce amestecăm energic. În acest fel, nu vei mai avea probleme cu cocoloașele.
Apoi, pentru a obține clătite subțiri și aerate, înlocuiește echivalentul unui pahar cu lapte cu un pahar de bere sau cidru. Aluatul va fi mai fluid, mai flexibil și foarte aromat.
Este foarte important să știm ce să nu adăugăm niciodată în aluatul de clătite dacă a ieșit prea gros: lapte! Acest ingredient îl va face lipicios și își va pierde textura.
Te-ar putea interesa și: Făina pe care să nu o folosești niciodată la clătite. Vei distruge aluatul
Este indicat să lăsați aluatul să se odihnească una până la două ore la temperatura camerei. Poți scurta timpul de așteptare dacă folosești lapte călduț, chiar fierbinte la pregătirea compoziției.
Pentru un plus de aromă, poți încorpora puțin alcool: rom, lichior sau coajă de lămâie sau portocală. Alte condimente ce se potrivesc de minune sunt scorțișoara, vanilia, nucșoara, cuișoarele și ghimbirul.
Te-ar putea interesa și: Rețeta americanilor de clătite cu scorțișoară. Se prepară extrem de rapid